Асен Василев отново изпуска момента за теглене на държавен дълг,

...
Асен Василев отново изпуска момента за теглене на държавен дълг,
Коментари Харесай

Заради Ас. Василев пак ще плащаме 30% повече по дълга, отново изпуска момента за теглене: Вл. Горанов

Асен Василев още веднъж изпуска момента за изтегляне на държавен дълг, както стори и предишното лято, отново в ролята на финансов министър. За това сигнализира пред бизнес малкия екран България он еър неговият предходник на поста Владислав Горанов. Ако изчакаме с емисия до септември, цената ще бъде 30 % по-висока в реалистичния вид или най-малко 20% по-неизгодна в най-оптимистичния.

В случая става въпрос за разлика в милиарди, както и предишното лято, когато Ас. Василев преднамерено не изтегли нужното финансиране. То пък се постанова поради дефицитните бюджети. Чрез заемите финансираме дефицита в хазната. Според Горанов е мъчно постижимо да се реализира 3% недостиг в тазгодишния бюджет, само че той е наясно каква непозволена хватка, хитрина, ще се опита да употребява финансовият министър, с цел да стъкми числата.  Предшественикът му занапред разгласи, че Европейска комисия е наясно с трика и резултатът няма да бъде добър за България, поради желанието й за влизане в Еврозоната.

Което точно Асен Василев като длъжностен финансов министър през 2021 година отсрочи от в началото оповестената от ЕЦБ и България дата 1 януари 2023 г, дружно с Хърватия.
За каква машинация иде тирада ще разкажем на следващия ден.

Илиян Костадинов

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР