Асен Василев не можа да обясни, защо правителството на Продължаваме

...
Асен Василев не можа да обясни, защо правителството на Продължаваме
Коментари Харесай

Асен Василев не можа да отговори на Делян Добрев за фактурите от посредниците на Газпром

Асен Василев не можа да изясни, за какво държавното управление на " Продължаваме промяната " е купувало съветски газ от медиатори с 30 % по-скъпо, до момента в който се хвалеше, че България се е освободила от съветската енергийна взаимозависимост. Делян Добрев от ГЕРБ сподели на Василев две фактури в предаването " Панорама " по Българска национална телевизия и го попита, за какво " Промяната " е траяла да купува по-скъп съветски газ, откакто провокира прекъсването на доставките от " Газпром " с отхвърли си да заплаща в друга сметка, както желаеха руснаците. Добрев донесе в студиото две фактури - едната от " Газпром ", съгласно която препоръчаната цена на природния газ за юли е 84 $ за мегаватчас. Втората фактура, която показа, е от румънска дъщерна компания, медиатор на " Газпром ", която е предложила цена на газа за юли от 110 евро. Василев не отговори.
" Официалната позиция на партията е, че не бихме преговаряли единствено с " Възраждане ". Моето персонално мнение е, че не би трябвало да преговаряме и с " Промяната " и съм доста удовлетворен, че те през днешния ден са отказали каквито и да е договаряния с ГЕРБ, тъй като съгласно мен " Промяната " са тъкмо противоположното на това, което наподобяват ". Това съобщи Делян Добрев от ГЕРБ в " Панорама ".

" От една страна сякаш са прозападно насочени, само че в това време тяхното държавно управление работеше за ползите на Путин и за бюджета на Путин, апропо. Говореха, че ще строят автомагистрали, не закърпиха и една дупка. Говореха, че са срещу корупцията, а в действителност най-големите корупционни схеми се случиха по времето на тяхното ръководство ", сподели той.
Добрев донесе в студиото две фактури - едната от " Газпром ", съгласно която препоръчаната цена на природния газ за юли е 84 $ за мегаватчас. Втората фактура, която показа, е от румънска дъщерна компания, медиатор на " Газпром ", която е предложила цена на газа за юли от 110 евро.
" Вместо България да купи газ за 84 $ от " Газпром ", купува отново от " Газпром ", парите отново отиват при Путин или разликата се дели по някакъв метод, не знаем. Тази компания " Винтерсхау Румъния " е дъщерна компания на " Газпром Швейцария ", която е дъщерна на " Газпром Русия ". Тоест газът идва през Швейцария по документи и парите се връщат по същия път ".

ГЕРБ изрично са съгласни България да изпрати оръжие на Украйна, съобщи Добрев.
" Готови сме да създадем отстъпки, тъй че да удовлетворим до оптималната степен сътрудниците от Демократична България " единствено и единствено да има държавно управление, тъй като е значимо да има държавно управление. Без " Промяната " и без " Възраждане ", само че е значимо да има държавно управление ".
На въпрос дали ГЕРБ биха подкрепили държавно управление на " Продължаваме промяната ", в случай че се стигне до втори мандат, Добрев отговори, че той персонално " по-скоро би си отрязал ръката ". По думите му страната би трябвало да се развива по тъкмо противоположния метод, по който те оферират.
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР