Асен Василев измисля постиженията“, Венко Сабрутев изготвя графиките, а Кирил

...
Асен Василев измисля постиженията“, Венко Сабрутев изготвя графиките, а Кирил
Коментари Харесай

Лоша вест за парите ви в банките, обяви човек от ГЕРБ

Асен Василев измисля „ достиженията “, Венко Сабрутев изготвя графиките, а Кирил Петков ги показва, съобщи депутатът от ГЕРБ

„ През последните две години междинната работна заплата в действителност нараства номинално, само че поради инфлацията действително няма нарастване “, съобщи депутатът от ГЕРБ Красимир Вълчев.

Той разяснява изказванията на финансовия министър Асен Василев, съгласно който през последните години има същински растеж на приходите, когато той е отпред на финансовото министерство.

„ Вижда се, че в интервала 2010-2012 година СБРЗ пораства средногодишно с 6,35%, а в интервала 2022-2023 година – с 0,89%. Номинално последните две години СБРЗ нараства повече, само че поради инфлацията действително няма нарастване “, съобщи Вълчев.

Той упрекна Василев, че е предложил политика на измамническото благосъстояние.

„ Лъжат те, че ти дават, а те ограбват. Ограбени са всички спестители. Реалната стойност на спестяванията на българите е намаляла с 30 милиарда лв. за последните 2,5 години. Надуваш инфлацията, обезценяваш спестяванията, събираш номинално повече средства в бюджета, макар че пада събираемостта, усилваш номинално харчовете и се хвалиш на избори, че си нараснал приходите. Това е измамническата бюджетна политика на Асен Василев “, безапелационен е депутатът от ГЕРБ-СДС.

В тази връзка, съгласно Вълчев, по този начин наречената политика на „ стабилната беднотия “ е за предпочитане. „ Тази политика осигуряваше действителен растеж на приходите и среда на бизнеса да пораства и влага. Защото по-високите заплати и приходи идват от растежа на бизнеса, а не от шарлатании “, добави законодателят.

Той със жлъч разяснява и разпределението на дилемите по разпространение на стремглавия прогрес от ръководството на ПП-ДБ - Асен Василев измисля „ достиженията “, Венко Сабрутев изготвя графиките, а Кирил Петков ги показва, като човек с най-хубави презентационни умения и потвърден продавач на нови артикули. „ Слушам ги и по какъв начин внезапно са вдигнали приходите и пенсиите. Разбира се, приказват единствено номинално и не помнят за инфлацията. Надявам се идващия път, когато стартират да хвалят в някое студио, водещият да им подсети, че най-голям номинален растеж на приходите имахме през 1996 година. И най-нисък действителен “, напомни Красимир Вълчев.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР