Асен Василев да спре да притиска специалистите – 5-и и

...
Асен Василев да спре да притиска специалистите – 5-и и
Коментари Харесай

ВАСИЛЕВ, ПРЕСТАНИ! ЩАТИТЕ ИСКАТ ДА УНИЩОЖАТ ЯДРЕНАТА НИ ЕНЕРГЕТИКА! АСЕН ВАСИЛЕВ ДА СПРЕ ДА ПРИТИСКА 5 -ТИ И 6-ТИ БЛОК НА АЕЦ „КОЗЛОДУЙ“ ДА МИНАТ НЕЗАБАВНО НА АМЕРИКАНСКО ЯДРЕНО ГОРИВО!

Асен Василев да спре да притиска експертите – 5-и и 6-и блок на АЕЦ „ Козлодуй “ да минат неотложно на американското нуклеарно гориво от „ Уестингхаус “.

Има контрактувани времеви параметри. Ангажиментът на „ Уестингхаус “ е да създадат разбор на личното си гориво (който ангажимент е неуместен, тъй като те ще хвалят себе си) до 2024 година. След това Българската организация за нуклеарно контролиране следва да направи преценка на обективността на посочения разбор.

Сега Василев притиска българската страна да одобри разбора още през 2023 година и да го утвърди неотложно, с което жестоко се нарушават времевите графици. Съединени американски щати явно са притискали Василев по време на работните обеди и вечери от февруари месец – да купуваме по най-бързия метод американските касети с нуклеарно гориво, тъй като те имат създадени стотици за Украйна и в този момент няма какво да ги вършат.

Това, че Щатите ни прибраха парите и не ни дадоха самолетите, е видно за всички. Но това, че желаят да ни продадат касети, които не са за нас и желаят да унищожат нуклеарната ни енергетика, с риск за живота и здравето на българските жители, е закононарушение към нас, което би трябвало да забележим и оценим по достолепие.

Василев, престани или ние, българите, би трябвало да ти дадем опция да престанеш.

Румен Петков
Източник: afera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР