Асен Николов е новият селекционер на юношеския ни национален отбор.

...
Асен Николов е новият селекционер на юношеския ни национален отбор.
Коментари Харесай

Екстреньор на баскетболния Академик пое юношеския национал

Асен Николов е новият селекционер на юношеския ни народен тим. Това стана ясно след последното за тази година съвещание на Управителния съвет към Българската федерация по баскетбол.

За последно Асен Николов води мъжкия тим на Академик Пловдив в интервала от 2015 до 2020 година С него е обвързвано завръщането на отбора в родния хайлайф. Има бронз в Балканската лига от 2019 година, както и четвърто място в шампионата за Купата на България в Пловдив през 2017 година и четвърто място в шампионата от 2018 година След като това за прочут интервал от време е началник на школата и основен управител на пловдивския отбор.

Асен Николов ще поеме този набор от Даниел Клечков, който бе отпред на юношите на европейското състезание, Дивизия Б, което се организира в Румъния през предишното лято. Тогава 18-годишните национали останаха на 16-то място в класирането.

Асен Николов ще бъде на пейката на представителния ни отбор в тази възраст, който ще се бори за място в елита на Европа на шампионата на Стария континент в Матосиньош (Португалия) от 21 до 30 юли 2023 г.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР