Асансьорните фирми вдигат месечните си такси за техническа поддръжка. Това

...
Асансьорните фирми вдигат месечните си такси за техническа поддръжка. Това
Коментари Харесай

Таксите за поддръжка на асансьорите скочиха с над 10%

Асансьорните компании подвигат месечните си такси за техническа поддръжка. Това алармират домоуправители от разнообразни градове в страната, представени от bTV.
Таксите се подвигат приблизително с 10%. Според етажността обаче това нарастване може да е по-голямо.
„ Преди два дни, когато ми се обадихте да ми кажете, че се повишават таксите за сервиз на асансьори – това го научих от вас. Ние сме браншова организация, в която членуват десетки компании за сервиз и монтаж на асансьори, само че в България има над 600 компании, които имат право да правят тази активност “, разяснява Николай Маринков, ръководител на Българската асансьорна асоциация.
„ Важно е хората да знаят, че цените за поддръжка на асансьори са извънредно ниски макар сериозната конкуренция. Най-голямата компания има пазарен дял към 5%. Пазарът е извънредно сегментиран. Хората не желаят да заплащат по принцип – не желаят да заплащат за сервиза, за асансьора, за ремонтите “, добави той.
„ Преди време таксите бяха 5 лв. на месец за поддръжката на един асансьор. Трябва хората да знаят, че е нужно двама техници да посещават асансьорите, най-много в панелните блокове, веднъж на 10 дни и да изпълнят към две страници от наредбата за асансьорите, които им вменяват какво да ревизират, което е към един час работа “, уточни Маринков.
„ По-старите асансьори би трябвало да се посещават три пъти на месец.
Новите асансьори – веднъж на месец. Таксата за старите асансьори би трябвало да е доста по-висока, само че е доста по-ниска от тази на новите асансьори. Старите асансьори са в толкоз окаяно положение, че на хората би им коствало десетки хиляди левове, с цел да ги преведат във типа, в който са изглеждали преди 50 години “, безапелационен бе той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР