Артур Бетербиев продължи своя стопроцентов рекорд от нокаути, като победи

...
Артур Бетербиев продължи своя стопроцентов рекорд от нокаути, като победи
Коментари Харесай

20 мача, 20 победи, 20 нокаута! Брутален Бетербиев смаза Калъм Смит

Артур Бетербиев продължи своя стопроцентов връх от нокаути, като победи по този метод Калъм Смит в седми рунд на борбата им тази нощ в Канада. Обединеният първенец в лека тежка категория усили върха си на 20 нокаута в 20 мача.

Той стана първият, който нокаутира Смит, откакто британецът падна на платното към минута след началото на седмия рунд. Англичанинът се опита да употребява високия си растеж и дългите си ръце, само че Бетербиев  премина през всичките му клопки и го победи със озлобен удар и жестоки удари отблизо разстояние.

20 for 20 for Beterbiev.

38 and showing no signs of slowing down.

Can’t wait to see him versus Bivol.
— Ariel Helwani (@arielhelwani)
Лицето и скулите на Смит бяха окървавени и натъртени единствено след три рунда, макар че във втория той се радваше на прочут триумф. В началото на петия рунд Смит изглеждаше като сломен човек, а фантазията му за победа се изплъзваше. А в края на рунда изглеждаше като жертва на тежка контузия.

Мачът завърши в седмия рунд, когато едно дясно кроше раздруса Смит и последвалата офанзива го събори на колене. Британецът героичен пребори броенето, само че бързо бе забит назад на пода и съдията и неговият ъгъл стопираха боят.

Beterbiev Knocked Out Smith Round 7
— Dimas Tollinchi (@TollinchiDimas)
33-годишният Смит се бореше да преодолее броенето на съдията, преди треньорът му Бъди Макгирт да излезе на кръга и да приключи багра.

Бетербиев - който при тест през декември е имал нараснали равнища на тестостерон и човешки хормон на растежа в организма си, само че не задоволително, с цел да се провали или анулира багра - към този момент осем следващи мача пази купите си, като по пътя си нокаутира Антъни Ярд и Джо Смит младши.

Сега той се стреми към дуел с Дмитрий Бивол, с цел да добави пояса на WBA в лека тежка категория към сбирката си. На въпроса дали желае да се изправи против Бивол в идващия си мач, Бетербиев отговори: " Да, несъмнено, нуждая се от още един четвърти пояс. "

Промоутърът му Боб Аръм удостовери, че ще организира диалози с лагера на Бивол, въпреки да съобщи, че те евентуално ще се проведат три месеца след края на Рамадана, тъй че евентуално през идващото лято.

Смит, който беше наложителният кандидат на Бетербиев, претърпя втора загуба в кариерата си, откакто през декември 2020 година беше надвит от Канело Алварес. Той разкри, че ще обмисли бъдещето си и не изключи опцията да се отдръпна.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР