Артишокът е един от най-полезните зеленчуци за хората, които искат

...
Артишокът е един от най-полезните зеленчуци за хората, които искат
Коментари Харесай

Отслабване с артишок

Артишокът е един от най-полезните зеленчуци за хората, които желаят да се разделят с непотребните килограми. Този зарзават е прочут с това, че съвсем няма калории – към 60 калории на един брой, също така не съдържа мазнини и има богато наличие на целулоза.

Колкото и артишок да изядете, това няма да се отрази зле на организма ви, а даже ще смъкна и равнището на нездравословния холестерол в кръвта ви. Въпреки че след почистването на зеленчука от него остава много малко, той засища.

Все отново би трябвало да знаете, че в случай че консумирате артишока с доста разтопено масло и мазни сосове, това няма да се отрази добре на желанието ви да отслабнете.

Можете да консумирате артишока на пара, сварен, печен и даже недопечен – както и да го ядете, той ще ви помогне да се вталите. Освежете салатите си със недопечен или сварен артишок.

Закуската на аристократите е ядене, което е известно с това, че спомага за отслабването, и съдържа по този начин потребния за тази цел артишок. За задачата ви би трябвало 1 чаена чаша кафяв ориз, 3 сварени артишока, 1 дребна глава лук, половин чаена лъжичка риган, 1 скилидка чесън, 6 маслини без костилки, сол и черен пипер на усет.

Най-добре става това ядене на пара, тогава е и най-диетично. В уреда за подготвяне на ястия на пара изсипете ориза и налейте вода съгласно инструкцията на вашия апарат.

Нарежете на ситно артишоците, лука и маслините, нарежете и начукайте чесъна. Добавете зеленчуците и подправките към ориза, добре разбъркайте и варете до подготвеност.

Ако желаете да отслабнете, заменете вечерята си в продължение на четири дни с ястието артишок на скара. Необходими са ви три артишока със стъблата, 1 чаена лъжичка зехтин, 1 скилидка чесън, сока на 1 лимон, сол, черен пипер, магданоз.

Зеленчуците се измиват и се разрязват обстойно дружно със стъблото. Напръскват се с лимонен сок и се пекат десетина минути на скарата. Артишокът е подготвен, когато върхът на ножа свободно влиза в меката част.

Изчиства се дъното на зеленчука от твърдите листа, подправя се на усет и се поръсва с магданоз. Може да се поръси и с нарязан на ситно чесън, който е намачкан малко преди поръсването.

Научи също защо са потребни листата от артишок и разгледай нашите страхотни предписания за артишок.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР