Артекс се ползват с политически протекции. Доказателството е, че те

...
Артекс се ползват с политически протекции. Доказателството е, че те
Коментари Харесай

ИК Лозенец оспорва строителството на небостъргач в Административния съд

" Артекс " се употребяват с политически подкрепи. Доказателството е, че те нямат годно строително позволение . Това съобщи пред bTV Никола Вапцаров - юрист и член на инициативния комитет " Лозенец ", който се бори против строителството на 34-етажния небостъргач " Златен век " в елитния квартал.

Вапцаров акцентира, че комитетът стачкува интензивно към този момент две години, като през този интервал са проведени шест митинга със затваряне на " Черни връх " и са отправяни тъжби до всички институции.

" 99% от хората се обезвериха от цялата обстановка. Останахме една шепа хора, които казахме, че ще изчерпаме до дъно всички легални благоприятни условия, които имаме, преди да се откажем ", уточни той.
 Само ДНСК може да реши бъдещето на небостъргача в столичния кв. Обновена
Само ДНСК може да реши бъдещето на небостъргача в столичния кв. " Лозенец "

Срокът за градеж на постройката бил нелегално продължен

Поправка, гласувана от предходното Народно заседание, трансформира периодите, в които важат строителните разрешителни. Те са годни 10 години не от издаването, а от започването на градежа.

В свое писмо до общината от 2017 година някогашният районен министър Валентин Йовев показва, че новите текстове би трябвало да важат и за небостъргача. " Срокът за довеждане докрай на градежа е 10 години след започване на строителството, а точно 11.01.2020 година ", написа той.

Адвокат Вапцаров съобщи, че против Валентин Йовев се води следствие за закононарушение по работа и превишаване на служебни пълномощия , защото той не е акредитиран от министър да дава сходни тълкувания.

Предстои ДНСК още веднъж да извърши инспекция за законността на постройката.
 Небостъргачът в
Небостъргачът в " Лозенец " ще задръсти квартала, подвигнаха се столичани

Имало проект за градеж на още 3-4 небостъргача в " Лозенец "

Загубих доверие в качествата на ДНСК да подхващат съответни дейности , тъй като през годините са потвърдили, че нямат потенциала и желанието да се оправят с проблемите с презастрояването, разяснява Вапцаров и добави, че от инициативния комитет са завели дело в Административния съд поради бездействието на институцията.

Той изрази вяра този път ДНСК да си свърши работата и планът да бъде модифициран. Вапцаров бе безапелационен, че небостъргачът не трябва да се построява на избраното място, защото самият закон не го разрешава.
 Поправката
Поправката " Артекс " е подвеждаща, счита Александър Ненков

Според него е противоречиво дали Закон за устройство на територията има отношение към компанията и обекта
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР