Артефактите са открити под останките от голяма каменна камина в

...
Артефактите са открити под останките от голяма каменна камина в
Коментари Харесай

300-годишни монети, открити в камина, „принадлежаща на шотландския вожд на клана“, убит при прословутото клане в Гленко

Артефактите са открити под останките от огромна каменна камина в „ лятната къща на Маклейн “, както се счита да е била ловна хижа или зала за пиршества.

Изображение: Студентка по археология Луси Анкърс с монетите, които е намерила

Европейска керамика и сребърни и бронзови монети, датиращи от 1500-те до 1680-те години, бяха открити по време на университета в Глазгоу копайте през август.

Валутата от времето на Елизабет I, Яков VI и I, Чарлз I, Кромуелската общественост и Чарлз II - както и Франция и испанската Нидерландия и папската страна - беше измежду сбирката.

Който е заровил монетите, може да е бил избит, защото не се е върнал за тях, считат историците.

Мускет и изстрел от птича птица, кремък за оръжие и мярка за барут, като както и керамика от Англия, Германия и Холандия и остатъци от величествен под от плоча също бяха открити на мястото.

Издирване на изчезналия мъж се опасява отнесена от река Тей на фона на наводнения в Шотландия

Г-жа Анкърс сподели: „ Като първи опит с копаене, Glencoe беше необикновен. Не чаках такава вълнуваща находка като една от първите ми.

„ Не мисля, че в миналото ще победя възприятието да видя монетите да надничат от мръсотията в гърнето. “ Изображение: Glencoe в Шотландските планини

Едуард Стюарт, шеф на разкопките, сподели, че допуска място, където са се провеждали „ пиршества, хазарт, лов и възлияния “.

Катриона Дейвидсън, организатор на Glencoe Folk Museum, сподели: „ Намирането на предмети като тези основава толкоз осезаема връзка с хората, които са обитавали Глен в предишното. “

Прочетете повече от Sky News:
Стотици килограми кокаин се отмиват на крайбрежни места
Борбата против Хамас продължава в Израел

Макдоналд вземат участие в първото якобитско въстание, опит за възобновяване на трона на католическия крал Джеймс VII и II на Англия, който е бил свален от власт в интерес на сестра си Мери II и нейния брачен партньор Уилям III.

Около 82 членове на клана са били избити като наказване на 13 февруари 1692 година, в това число Маклейн и брачната половинка му, от граф на Войските на Аргайл, водени от Робърт Кембъл от клана Кембъл.

Историците допускат, че монетите може да са били заровени на сутринта на клането.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР