Арсенал спечели дербито срещу Ливърпул с 3:2, за да сложи

...
Арсенал спечели дербито срещу Ливърпул с 3:2, за да сложи
Коментари Харесай

Арсенал си върна върха в класирането след страхотен мач срещу Ливърпул

Арсенал завоюва дербито против Ливърпул с 3:2, с цел да постави завършек на една дълга серия от мачове без триумф над „ мърсисайдци “. Това бе едвам второто проваляне на Юрген Клоп от „ артилеристите “, откогато пое своя отбор през 2015 година

След единствено 58 секунди игра резултатът бе открит, с помощта на Габриел Мартинели, който се озова очи в очи с Алисон Бекер след отличен пас в кулоар на Мартин Йодегор.

Гостите обаче се окопитиха и започнаха да владеят топката по-уверено, до момента в който домакините се прибраха в задни позиции и заиграха на контраофанзива. Това бе подбудено и от сполучливата висока преса на противника.

Дарвин Нунеш най-сетне се отпуши след първия кръг във Висшата лига, с цел да изравни резултата в 34'. Той бе открит с премерено подаване по земя от Луис Диаш, с цел да може уругваецът да се хвърли на шпагат и да откри мрежата.

WE ARE THE ARSENAL.
— Arsenal (@Arsenal)

Контузия обаче сполетя Диаш и въпреки той да опита да продължи след здравната намеса, трябваше да напусне, а няколкото други спирания дадоха учредения на основния арбитър - Мартин Оливър, да даде 5 минути продължение. В тях Ливърпул стигна до статично състояние, само че бе заловен на контраофанзива в последните секунди. Мартинели потегли мощно около Джордан Хендерсън, само че таман капитанът го настигна и Трен Александър-Арнолд реши да се причисли, само че по този начин оголи позицията зад тила си, като че ли, с цел да потвърди за следващ път, че играта му в защита е отчайваща. Бразилското крило по този начин центрира комфортна топка към Габриел Магаляеш, който се бе изстрелял напред, той прескочи кълбото, а зад тила му Букайо Сака нямаше проблем, с цел да стреля тъкмо.

След паузата Александър-Арнолд бе сменен от Джо Гомез и това очевидно заздрави десния фланг на „ мърсисайдци “. Роберто Фирмино в това време се бе появил в игра на мястото на Диаш и точно бразилецът върна още веднъж равенството с следващия си гол против „ артилеристите “.

Defeat at Emirates Stadium.
— Liverpool FC (@LFC)

В 76' се стигна и до сюблимния миг в дуела. Тиаго Алкантара направи дузпа против Габриел Жесус, която бе материализирана от Сака, с цел да забележим и крайното 3:2.

До края на срещата домакините пробваха да владеят по-дълго топката и за разлика от предишни години този път им се получи и опазиха трите точки, като в това време си върнаха върха в класирането от Манчестър Сити.

Ливърпул пък към този момент е на цели 14 точки от първото място и въпреки сезонът едвам неотдавна да стартира можем да твърдим, че отборът няма да се бори този сезон за купата.

A huge win
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР