Арсенал представи годишния си финансов доклад, който показва, че клубът

...
Арсенал представи годишния си финансов доклад, който показва, че клубът
Коментари Харесай

За пръв път от 2002 г. "Арсенал" отчита загуба

" Арсенал " показа годишния си финансов отчет, който демонстрира, че клубът от Северен Лондон търпи загуби за пръв път от близо 20 години. За последно " артилеристите " регистрират загуба във финансовото си положение през 2002 година

Докладът за финансовата 2018-19 година демонстрира, че клубът регистрира загуба от 27.1 милиона паунда след изплащането на налозите си. Това е спад от близо 70 милиона паунда, откакто преди година " Арсенал " регистрира облага от 56.5 милиона.

Приходите на клуба за последната година са 395.5 милиона паунда, като при тях също има понижение от 8.2 млн. паунда.

В същото време с 8.4 милиона се усилват вложенията за заплати на играчите и чиновниците.

Приходите от реклама бележат дребен растеж с помощта на спонсорския контракт с Руанда, който носи по 10 милиона паунда годишно. Въпреки това " артилеристите " регистрират сериозен спад на приходите по време на мачове, а най-голямата загуба е от приходите от продажба на играчи.

През 2017-18 " Арсенал " печели 120 милиона паунда от продажба на свои футболисти, до момента в който в този момент сумата е едвам 12.20 млн. паунда.

Липсата на присъединяване в Шампионската лига също се отразява отрицателно на " Арсенал ", който не може да следва останалите си съперници от топ 6 във Висшата лига.

" Липсата на средства от продажба на футболисти, допълнена от неучастието в Шампионската лига, докара до първа загуба, която клубът регистрира от 2002 година насам. През идващия сезон ще получим повече средства от спонсори, най-много поради новия контракт с Emirates и партньорството с " Арсенал ", само че следващо безучастие в Шампионската лига ще продължи да оказва напрежение върху финансовите ни резултати ", разяснява президентът на клуба сър Чипс Кезуик.

При идващия си доклад " Арсенал " може да осъществя още по-лоши финансови резултати. Тимът отпадна рано от Лига Европа, като ще получи към 8 милиона по-малко от предходната година, когато игра край. Освен това сега " артилеристите " заемат десето място във Висшата лига и това ще се отрази на общите им доходи.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР