Арсенал беше достоен претендент в битката за титлата, но Манчестър

...
Арсенал беше достоен претендент в битката за титлата, но Манчестър
Коментари Харесай

Уокър: Арсенал ни притисна до краен предел, но на няколко пъти зациклиха и ние се възползвахме

Арсенал беше заслужен кандидат в борбата за купата, само че Манчестър Сити усъвършенства играта си тъкмо когато беше най-важно и завоюваха петия си трофей от Висшата лига за шест години, сподели бранителят Кайл Уокър. Осемте точки преднина на Арсенал на върха се изпариха през последните два месеца, най-много поради спада във формата им от април насам, придобила изражение и с провалянето от Нотингам Форест нощес с 0:1. Така Сити направи преднина на върха, която няма по какъв начин да бъде стопена от Арсенал в един мач, до момента в който първенците имат да изиграят още три спомагателни срещи. След провалянето през февруари от Тотнъм " небесносините " завоюваха 13 от идващите 14 мача и заслужиха купата си. 

" Действително, Арсенал ни притисна до краен лимит. В избран миг от сезона бяха фантастични, тъй че цялото ми почитание за тях. Но ние просто направихме невероятна серия, те имаха няколко хикса, ние се възползвахме от това и успяхме да стигнем до мястото, където сме. И освен равенства, само че и въобще зацикляния, от които извлякохме оптималната изгода ", разяснява Уокър пред формалната страница на своя клуб. 

" Ние сме група момчета, които са постигнали толкоз доста през последните години и разбираме стандартите, които сме сложили. Що се отнася до вдъхновението, има капитани, управител и по този начин нататък. Постигнахме толкоз доста през последните пет или шест години, само че знаехме, че летвата не е задоволително висока при започване на сезона. Ето в този момент сме там, където би трябвало ". 

Според него, въз основата на равнището на футболистите, само че и на развоя на шампионата, Сити е имал и психическо преимущество в конкуренцията за купата, откакто победи Арсенал на два пъти в този миг, като във втората среща вкара и четири гола. Арсенал опита да реагира, само че това се случи за доста малко и по-късно първенците направляваха шампионата. 

" Искахме да се потвърдим и на всеки, който не ни има вяра, че бърка. В интерес на истината, в този момент като че ли сме по-добри, тъй като в доста мачове вкарахме късни голове. Знаете какво значи това. Стандартите на Висшата лига се покачиха, само че това е, за което е основан този клуб. Разбира се, по този начин е било през шестте години, които съм тук, тъй че благодаря на съперниците за напрежението и борбата, която показаха ", съобщи британският национал.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР