Арсен Венгер категорично отрече спекулациите, че може да стане новият

...
Арсен Венгер категорично отрече спекулациите, че може да стане новият
Коментари Харесай

Арсен Венгер отрече, че ще сменя Куман: Работя във ФИФА!

Арсен Венгер изрично отхвърли спекулациите, че може да стане новият управител на нидерландския народен тим. Сегашният ментор на " лалетата " Роналд Куман е гласен за нов старши треньор на Барселона незабавно след уволнението на Кике Сетиен след тежкото проваляне с 2:8 от Байерн Мюнхен в Шампионската лига.

Венгер не се занимава с треньорство откогато напусна Арсенал през 2018 година и се носеха клюки, че може да бъде изкушен от това да застане отпред на народен тим. Той обаче изрично опроверга тези информации.

Но като приказва за BEIN Sport, 70-годишният настояваше, че няма планове да поеме ръководството, и беше изцяло концентриран върху актуалната си роля на началник на световното футболно развиване във FIFA.

" Вярвам, че имаше някои медии, в които се споделя, че съм предложил себе си да поема работата, само че не съм разполагаем ", сподели Венгер пред " BEIN Sport ".

" Работя във ФИФА и не съм разговарял с никого. Не знам от кое място идва тази вест ", добави още 70-годишният французин, който разяснява и избора на самия Куман да поеме " каталунците ".

" Разбирам решението му да поеме подобен голям клуб като Барселона. Той е на 57 години, в никакъв случай не е работил в подобен огромен клуб и това е опцията на живота му ", сподели още Венгер.

След отхвърли на Венгер, любимец за поста на Куман, се спряга името на наставника на Аякс Ерик загар Хааг. Смята се обаче, че някогашният ментор на " лалетата " и Манчестър Юнайтед Луи ван Гаал, както и 72-годишният Дик Адвокаат, също са измежду разновидностите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР