Арсанал завърши годината със загуба. В мач от 20-ия кръг

...
Арсанал завърши годината със загуба. В мач от 20-ия кръг
Коментари Харесай

Фулъм спъна Арсенал след обрат под дъжда на Крейвън Котидж

Арсанал приключи годината със загуба. В мач от 20-ия кръг на Висшата лига " артилеристите " отстъпиха с 1:2 от Фулъм като посетители. Тимът Микел Артета пропусна да се завърне на върха в класирането. Издънката под дъжда на " Крейвън Котидж " остави отбора му на две точки зад водача Ливърпул, който е и с мач по-малко.


Двубоят стартира доста добре за Арсенал и гостите поведоха още в петата минута посредством Букайо Сака. Той засече на задна греда остра центриране на Том Кеърни. Фулъм обаче взе преимущество в хода на мача и изравни в 29-ата минута, откакто Раул Хименес приключи чудесна офанзива за 1:1. При този резултат приключи и първото полувреме на дуела.

В 59-ата минута Боби де Кордова-Рийд направи цялостен поврат за “котиджърс ”. Арсенал по този начин и не съумя да окаже сериозен напън върху противника и не стигна даже до точка при визитата си на градския противник.

Фулъм се оправи по прелестен метод в срещата, игра въодушевено и заслужи успеха си. Възпитаниците на Марко Силва се поздравиха със седмата си победа от началото на сезона и изпращат 2023 година с доста скъп триумф над топ противник.

В другия мач от деня Тотнъм записа доста скъпа победа с 3:1 над Борнемут като хазаин.

Папе Сар вкара за 1:0 след единствено девет минути игра, само че малко по-късно се контузи и напусна игра, което слага под въпрос присъединяване му на шампионата за Купата на Африка с отбора на Сенегал. Южнокорейският нападател Хьон-Мин Сон удвои в 72-та след нов пас на Ло Селсо. Бразилският национал Ричарлисон бе прецизен в 80-та, когато бе открит от уелсеца Бренън Джонсън, а Алекс Скот фиксира крайния резултат 4 по-късно, с помощта на асистенция от Маркъс Таверние.

Тотнъм е 5-и с 39 точки, единствено на една зад градския си противник Арсенал, който загуби по същото време от Фулъм. Борнемут е 12-и с 25 точки. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР