Арогантността и хладилникът , а не новото мнозинство. На тезите

...
Арогантността и хладилникът , а не новото мнозинство. На тезите
Коментари Харесай

Всеки вот щял да свали кабинета, уверен Даниел Митов

Арогантността и хладилникът , а не новото болшинство. На тезите за коалиция ГЕРБ, Движение за права и свободи, Има Такъв Народ и " Възраждане " се опълчи в студиото на Нова телевизия Даниел Митов, някогашен външен министър и народен представител от ГЕРБ/СДС. " С " Възраждане " нямаме никакви допирни точки по каквото и да е било. Това са две обособени вселени. Когато обаче се приказва за ръководство и образуване на коалиция, там се търсят общи цели. С " Възраждане " не можем да имаме такива ", съобщи Митов.

Правителството на Кирил Петков щеше да падне и при всеки различен избор на съмнение , даже и да беше за цялостна политика, съобщи обаче Митов.

Той недоумява, по какъв начин първото в историята на България държавно управление, свалено с избор на съмнение, може да интерпретира това като победа . Безотговорността на Кирил Петков докара до това първо, държавното управление да се самосвали, и след това, Кирил Петков да слага своите мечти пред националния интерес . Това се показва, съгласно Митов и от хората на площада - " И ние можехме да съберем хора, само че ние не желаем да вършим такива демонстрации. "
 ГЕРБ връщат мандата: Не е редно №2 да прави кабинет
ГЕРБ връщат мандата: Не е редно №2 да прави кабинет

След като вотът на съмнение съумя да смъкна държавното управление

Даниел Митов изрично отхвърли ГЕРБ - двете партии нямали никакви допирни точки. На въпрос обаче и в идващия парламент по какъв начин биха работили от ГЕРБ, защото се чака още по-голяма фрагментация, Митов изясни, че ГЕРБ ще търсят допирните точки съгласно правилата си, откакто и .

Депутатът призна обаче, че очевидно обединения ще би трябвало да се вършат, даже и фрагментиран парламент, откакто.

Запитан кого ГЕРБ ще търсят за сътрудник при възможна опция за ръководство, Митов отговори: " За ръководство се търсят общи цели. Принципът обаче е, че спечелилият изборите би трябвало да образува болшинство. Ако този принцип бъде спазван, то ние би трябвало да идем на избори, да ги спечелим и тогава да забележим ". Вчера от ГЕРБ към този момент оповестиха, че при парламентарната рулетка в този парламент ще върнат мандата.

Като образец за потребността от разговор и търсене на обединения Даниел Митов даде френския президент Емануел Макрон, който също изгубил болшинството си в Народното събрание и почнал да приказва по какъв начин да сплоти партиите и да търси общи положения, тъй че Франция да върви напред.

На въпрос дали номинацията за министър председател на ГЕРБ ще бъде тази на Бойко Борисов , Даниел Митов съобщи: " При всички положения Борисов е най-подготвен в тази обстановка . Той е най-подготвеният човек в тази страна, с цел да бъде министър-председател и да ръководи. Какво решение обаче ще вземе той и партията като такава, не мога да предвиждам. "

През целия диалог Даниел Митов, който е и член на външната комисия в Народното събрание, имаше предпочитание за изтегли диалози към тематиката за Република Северна Македония , откакто през вчерашния ден водачът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи желанието си да лидира процеса . след гласуването в пленарна зала, че внася френското предложение в Народното събрание, само че , защото Мустафа Карадайъ разгласи, че партията му към този момент го внесла.
 Борисов дава депутати на Петков, в случай че се осмели по френското предложение Обновена
Борисов дава депутати на Петков, в случай че се осмели по френското предложение

Свидетели сме на един нерешителен министър председател

Заместник-председателят на ГЕРБ бе безапелационен, че на България й е нужна непоклатимост, небосвод и народен разговор по значими тематики като тази с Република Северна Македония и френското предложение, което е и измежду настоящия дневен ред.

Митов отхвърли депутатите от ГЕРБ да са провалили съвещанието на Комисията по външна политика през вчерашния ден. " Не сме провалили съвещанието, просто го отложихме ", уточни той.

" Според нас френското предложение е положително и с още малко корекции през идващите дни може да стане такова, че да подсигурява напълно настояванията на България във връзка с започване на договаряния от РСМ ", съобщи още Даниел Митов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР