Армията на Израел е ударила повече от 100 цели на

...
Армията на Израел е ударила повече от 100 цели на
Коментари Харесай

Армията на Израел е ударила над 100 цели на Хамас в Газа

Армията на Израел е блъснала повече от 100 цели на Хамас в Газа и е свалила ракети на своя територия. Еврейската страна изтегля обитаемо място на границата с Ливан, откакто заяви за офанзиви против Хизбула.От палестинския анклав оповестиха за жертви и ранени, откакто израелските сили блъснали гръцка православна черква. Ситуацията за потърпевшите хора в Газа се утежнява с всеки минал ден поради дефицита на ток и консумативи в лечебните заведения.Египетските управляващи се готвят да отворят граничния пункт " Рафа ", с цел да влезе първата филантропична помощ, контрактувана сред Вашингтон и Кайро. Но към този момент - с изключение на десетки камиони - там остават и хиляди хора, които пробват да избягат от ракетните удари.Междувременно в специфична тирада от Белия дом Джо Байдън разгласи, че за спора в Близкия изток светът би трябвало да търси решение, преференциално и за двете страни.
Не можем да се откажем от мира. Не можем да се откажем от решението за две страни. Израелците и палестинците наедно заслужават да живеят несъмнено, почтено и спокойно.
Джо Байдън, президент на Съединени американски щати

По думите на американския президент успеха на Израел и Украйна във войните, които водят, е значима за националната сигурност на Съединени американски щати. Байдън предлага Конгресът да отпусне средства за двете страни.
Хамас и Путин съставляват разнообразни закани, само че споделят и общи черти – желаят да унищожат прилежаща своя народна власт изцяло. За Хамас задачата на съществуването им е да заличат страната Израел и да убият еврейския народ. Но Хамас не съставлява палестинците.
Джо Байдън, президент на Съединени американски щати

Междувременно не престават демонстрациите в поддръжка на Палестинската автономност в арабските страни. От Хамас приканиха мюсюлманите по целия свят да стачкуват и през днешния ден. А на шествие в Ню Йорк Сити стотици настояха ислямистката формация да освободи заложниците.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР