Армейски генерал Сергей Суровикин, който преди малко повече от седмица

...
Армейски генерал Сергей Суровикин, който преди малко повече от седмица
Коментари Харесай

Руският Армагедон призна: В Херсон ситуацията е напрегната, предстоят ни трудни решения

Армейски военачалник Сергей Суровикин, който доскоро повече от седмица беше назначен за командващ на обединената група съветски сили в Украйна, даде първото си изявление, в което назова обстановката на Херсонското направление напрегната и съобщи, че не изключва " вземането на сложни решения ".

Интервюто със Суровикин е излъчено по телевизионния канал " Россия-24 ", предава. Наред с други неща, генералът за пръв път призна за сложната обстановка, в която се намират съветските войски край Херсон, за която украинските управляващи и външните наблюдаващи приказват от седмици.

Според съветския командващ " НАТО изисква от Киев настъпателни интервенции " в посока Херсон, " без да се преценява с каквито и да било жертви - както в самата ВСУ, по този начин и измежду цивилното население ".

По-нататъшните проекти на Русия във връзка с Херсон ще зависят от развиването на военната и тактическата обстановка, сподели Суровикин и добави, че не изключва " вземането на сложни решения ". Той се базира и на хипотетични данни " за допустимо потребление от Киев на неразрешени способи за водене на война край Херсон, подготовка на ракетен удар по язовира на Каховската водноелектрическа централа ".

Независими наблюдаващи нееднократно са изтъквали, че откакто украинските въоръжени сили са употребявали американски системи HIMARS, с цел да извадят от строя няколко моста над река Днепър и нейните притоци, съветската формация на западния бряг на реката е останала без обикновено доставяне, което слага под подозрение самата опция съветските войски да удържат Херсон.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР