Арменският национал Хенрих Мхитарян разказа защо е избрал да отиде

...
Арменският национал Хенрих Мхитарян разказа защо е избрал да отиде
Коментари Харесай

Мхитарян каза защо е избрал Рома и нападна Моуриньо

Арменският национал Хенрих Мхитарян описа за какво е избрал да отиде в Рома, както и за връзките си с Жозе Моуриньо и Юрген Клоп.

„ Избрах Рома, с цел да стартира още веднъж да се развличам “, показа атакуващият футболист пред youtube канала на Евгений Савин. Тифозите на „ римските вълци “ напоследък в действителност се забавляват с представянето на арменеца, който е основно настоящо лице в мачовете им от началото на годината.

„ На 1 септември играх за Арсенал, а два часа по-късно Мино Райола ми сподели да хвана първия полет до Рим.Всичк осе случи доста бързо. Исках нещата да се трансформират. Вече съм на 30 години и нямам никакво време за губене и би трябвало да продължа да се развличам “, съобщи Мхитарян.

„ Възрастта не е проблем за мен, играх за клубове като Манчестър Юнайтед и Арсенал. Хората в Италия живеят за футбола и за мен това е отлично “, добави той.

Хенрих Мхитарян съобщи, че задачите пред Рома са място в Топ 4, постигане до край за Купата на Италия и колкото се може по-далеч да стигнат в Лига Европа.

„ Моята цел е да продължа да играя, до момента в който не навърша 37 години. Не знам какво ще се случи тогава и дали ще бъда кадърен да играя на най-високо равнище по-дълго. Това е моята цел “, споделя арменецът.

В кариерата си Мхитараян игра под управлението на огромни треньори като Жозе Моуриньо и Юрген Клоп.

„ Един ден португалецът ми сподели, че пресата го подлага на критика поради мен. Отговорих, че това не е била моята цел, само че в оня сезон имаше папараци на всички места и следяха от близко всяка наша стъпка. Със сигурност, той е треньорът, с който съм работил най-трудно. Моуриньо е роден победител и желае да завоюва всичко и всеки състезател да извършва това, което желае. Имахме спорове и разлики. Искаше да упражнявам повече и аз го правех. Желанието ми бе да работя интензивно, да оказвам помощ на тима и въвеждам попадения, само че все пак Моуриньо отново не беше удовлетворен. Все отново завоювах трофей, играх в страховит клуб и бях на терена със Златан Ибрахимович, Пол Погба, Хуан Мата и Давид Де Хеа “, добави още той.

Mkhitaryan lembra palavras duras de Mourinho: "A imprensa critica-me por tua causa " https://t.co/MDPfAnFSnw
— O Jogo (@ojogo) March 3, 2020
Арменецът споделя по различен метод за различен някогашен негов треньор в лицето на Юрген Клоп:

„ Той е мой другар, татко и брат. Когато напуснах Дортмунд в действителност започнах да разбирам футбола “, сподели Мхитарян.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР