Арменските власти обявиха днес, че са заловили повече от един

...
Арменските власти обявиха днес, че са заловили повече от един
Коментари Харесай

Кокаин за 250 млн. долара спипаха в Армения

Арменските управляващи оповестиха през днешния ден, че са заловили повече от един звук кокаин на стойност към 250 млн. $, което е една от най-големите хванати колета с опиати в историята на дребната кавказка страна, съобщи Франс прес.

Пратката от Еквадор е поръчана от арменска компания и е превозена до Армения през Панама, Италия и Грузия, се споделя в изказване на арменската работа за национална сигурност.

Новината идва ден, откакто италианската полиция залови 2,7 тона кокаин, прикрит в палети с банани от Еквадор. Пратката, арестувана в Италия, чиято стойност се прави оценка на към 800 млн. $, също е била предопределена за Армения.

Образувано е следствие, заяви арменската основна прокуратура.

Трафикът на опиати бележи нарастване в някогашната руска република, която има към три милиона поданици, показва Агенция Франс Прес.

Миналата година в Армения са регистрирани 743 случая на наркотрафик, спрямо 420 през 2021 година Това внезапно нарастване сложи арменското държавно управление под публичен напън.

През февруари вътрешният министър Вахе Казарян си навлече гнева на арменските депутати поради разрастващия се трафик на опиати.

Опозиционният народен представител Агнеса Хамоян осъди във Facebook " ужасяващата статистика ", която съгласно нея демонстрира, че " страната не подхваща никакви съществени ограничения ", с цел да спре това зло. Тя също по този начин упрекна " висши държавни чиновници ", че са забъркани в трафик на опиати.

Като цяло броят на закононарушенията, осъществени в Армения, се е нараснал с повече от 24 % по отношение на предходната година, отбелязва Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР