Армения продължава да ни атакува, изстрелвайки балистични ракети към мирното

...
Армения продължава да ни атакува, изстрелвайки балистични ракети към мирното
Коментари Харесай

Азербайджан: Армения ни атакува с балистични ракети

Армения продължава да ни нападна, изстрелвайки балистични ракети към мирното население. Тези офанзиви за следващ път свидетелстват за опитите на Армения да разшири географията на спора. Това се споделя в изказване на Министерството на външните работи на Република Азербайджан по отношение на продължаващите набези на Армения върху жилищните региони на Азербайджан.

Въоръжените сили на Армения, нарушавайки отговорностите си по интернационалното право, в това число интернационалното филантропично право, не престават съзнателно обстрелване на гъсто обитаемоте азербайджански жилищни региони, се споделя в прессъобщението на азербайджанската дипломация.

На 22 октомври сутринта територията на Азербайджан беше изложена на балистични ракети, изстреляни благодарение на оперативно-тактическия ракетен комплекс от територията на Армения. Въоръжените сили на Армения изстреляха 3 ракети в посока към регион Сиязан, 2 ракети в посока към регион Габала и 1 ракета в посока към регион Кърдамир, ситуиран на стотици километри от зоната на спора. Целта на арменските въоръжени сили беше мирното население и гражданската инфраструктура.

Изстрелването на ракети към регионите Сиязан, Кюрдемир и Габала в Азербайджан, ситуирани надалеч отвън окупираните му територии, след градовете Гянджа и Мингечевир е следващия опит на Армения да извърши нови жестоки закононарушения против мирното население на Азербайджан. Тези офанзиви за следващ път свидетелстват за опитите на Армения да разшири географията на зоната на спора и служат единствено за утежняване на обстановката.

Ние изрично осъждаме тези актове на експанзия от страна на Армения и призоваваме интернационалната общественост да предприеме нужните стъпки, с цел да принуди Армения да съблюдава интернационалното право и своите интернационалните отговорности. Арменското управление заявявайки, че няма дипломатическо решение на спора, и давайки заповеди за обстрелване на цивилни и жилищни региони на Азербайджан носят цялостната отговорност за ескалацията в района, както и за военните закононарушения, осъществени по време на новата експанзия на Армения против Азербайджан.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР