"Армеец лизинг" ЕООД купува "И Ар Би лизинг" ЕАД -

...
"Армеец лизинг" ЕООД купува "И Ар Би лизинг" ЕАД -
Коментари Харесай

Армеец купува лизинга на Пощенска банка

"Армеец лизинг " ЕООД купува "И Ар Би лизинг " ЕАД - лизинговата компания на Пощенска банка, гласи известие в уеб страницата на Комисията за защита на конкуренцията. Дъщерната компания на застрахователната компания "Армеец " е подала документи в регулатора, с които желае позволение да реализира централизация чрез придобиване на 100% от капитала на съперника.

"Армеец лизинг " и ЗАД "Aрмеец " са част от групата "Химимпорт ", един от най-големите холдинги в България, който сплотява дъщерни и асоциирани компании, осъществяващи активност в разнообразни браншове от стопанската система - най-вече в региона на превоза и финансите, а също и в индустриалната сфера. С тази договорка "Химимпорт " купува пето лизингово сдружение и прави поръчка за водачество и в този бранш от финансовите услуги.

"Армеец лизинг " развива нишов бизнес, предлагайки най-продавания артикул на компанията майка, която е водач в автомобилното обезпечаване по доходи от "Каско ". Негови клиенти са както физически, по този начин и юридически лица, а новата покупка е явен знак за предпочитание за разгръщане на бизнеса.

"И Ар Би Лизинг " ЕАД работи в региона на финансовия лизинг на леки и товарни коли, съоръжение, машини и недвижими парцели. То дава и стеснен кръг от услуги по действен лизинг. "И Ар Би " е 11-о по пазарен дял у нас. Предишното му име бе "И Eф Джи лизинг ". След превръщане част от дeйнocттa мy бeше пpexвъpлeнa в "И Ap Би лизинг Бългapия ", което пpoдължaвa дa e чacт oт гpyпaтa нa Пощенска банка.

От Комисия за защита на конкуренцията се чака да извърши оценка на концентрацията и да се произнесе с решение. В момента лизинговият пазар в България е много динамичен, като главните играчи са дъщерни банкови компании.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР