Арманд Мондо Дуплантис попълни колекцията си от медали, като в

...
Арманд Мондо Дуплантис попълни колекцията си от медали, като в
Коментари Харесай

Дуплантис спечели първа световна титла в овчарския скок с нов световен рекорд

Арманд " Мондо " Дуплантис попълни сбирката си от медали, като в неделя господства в овчарския скок за международното злато в Юджийн, Орегон с нов международен връх. В последния ден от 18-то издание на шампионата на планетата, който за първи път се организира в Съединени американски щати, шведът господства конкуренцията за дебютното си злато от международни шампионати. Олимпийският първенец победи с най-хубав резултат от 6.21 м, подобрявайки с 1 см предходното си най-хубаво достижение, сложено при спечелването на златото на Световното състезание в зала в Белград през март .
Арманд Дуплантис.
„ Страхотно е, не мога да се оплача! Всъщност, през днешния ден не мислех толкоз за върха. Обикновено, постоянно мисля за това, само че през днешния ден бях напълно фокусиран върху златото, тъй като го желаех толкоз мощно. Това беше медалът, който липсваше в моята сбирка. Обичам да скачам в Юджийн и беше необикновено тук. Сега ще прекарам известно време със фамилията и приятелите ми “, сподели 22-годишният гений, за който това беше пети международен връх и трети единствено за тази година. Американецът Крис Нилсен взе среброто с сполучлив опит на 5.94 м, а за Ернест Обианг бронзът беше първият международен орден от какъвто и да е цвят за Филипините.

Нигерийката Тоби Амусан открадна шоуто по-рано с две страхотни бягания, с цел да завоюва златото на 100 м с трудности за дами. Амусан счупи международния връх с време 12.12 сек в полуфиналите. Малко по-късно, тя победи с 12.06, само че вятър със скорост 2.5 м/сек отреди, че достижението й няма да влезе в Книгата с върховете . Нигерийката финишира пред Британи Андерсън от Ямайка и олимпийската шампионка Жасмин Камачо-Куин от Пуерто Рико.

Американката Атинг Му добави международната купа на 800 м за дами към олимпийското си злато. Все още 20-годишната състезателка удържа британката Кийли Ходжкинсън във вълнуваща борба на финалната права, преди да грабне първото място с водещо в света време от 1:56.30 сек . Още една златна медалистка от Игрите в Токио предходната година – Малайка Михамбо, завоюва дългочакан за Германия орден, защитавайки международната си корона в скока на дължина. Норвежецът Якоб Ингебритсен се реваншира след второто си място на 1500 м, триумфирайки на 5000 м за мъже . В отсъствието на олимпийския първенец от Канада Деймиън Уорнър, французинът Кевин Майер взе второ международно злато в десетобоя. Той завоюва 8816 точки след 10 дисциплини, с цел да прибави към купата си от Лондон 2017.
Ямайка (л) и Англия (под САЩ) останаха зад женската щафета на 4х400 м на американките.
Затвърждавайки мястото си на върха в таблицата по медали с връх на международните шампионати от 33 (13 златни, девет сребърни и 11 бронзови), домакините от Съединени американски щати завоюваха и двете щафети на 4х400 м . Златната медалистка с нов международен връх на 400 м с трудности за дами Сидни МакЛафлин изведе дамите до триумф, а спечелилият на 400 м Майкъл Норман бе с главен принос за успеха на мъже. Женският успех означаваше, че към този момент прекратилата кариерата си Алисън Феликс сграбчи 20-и орден от международни шампионати, защото беше част от състава, който бяга в сериите в събота. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР