Армагедон“ вече е може би най-популярната дума в западното медийно

...
Армагедон“ вече е може би най-популярната дума в западното медийно
Коментари Харесай

Америка се изплаши от Армагедон

„ Армагедон “ към този момент е може би най-популярната дума в западното медийно пространство. И освен тъй като локалните медии измислиха такова название за военачалник Сергей Суровикин, който неотдавна беше назначен за пълководец на Обединената формация на съветските войски в зоната на Специалната военна интервенция. Тази дума беше изпусната предходната седмица от президента на Съединени американски щати Джо Байдън, който сподели на коктейл със спонсори на Демократическата партия, че след кубинската рецесия от 60-те години светът в никакъв случай не е бил толкоз покрай нуклеарен Армагедон. И от този момент кой единствено не го е упреквал в прекалено паникьорство.

Байдън беше нападнат безусловно от всички страни - и от демократи, и от републиканци, и даже от европейски фигури, които нормално гледат в устата на американския президент. Какво можем да кажем, даже в случай че френският президент Еманюел Макрон разкритикува задграничния си началник за тази забележка, като я назова „ политическа фантастика “.

“Уолстрийт Джърнъл ” в публицистичната си публикация счита, че Байдън е нанесъл удар на ползите на Съединени американски щати с изказването си. „ Коментарите му излишно изплашиха американците и може би са подкопали политиката на сдържанет, разгласи вестникът, нормално предан към демократите.

А “Вашингтон Таймс ” упрекна своя президент, че „ възкресява остарели страхове “. Но най-важният грях на Байдън, съгласно редакторите, е следният: с такова изказване той „ е основал усещането, че Съединените щати към този момент не са суперсила “. След като не могат да устоят на нуклеарна Русия, каква суперсила са!

Разбира се, републиканците се стараят изключително. Бившият държавен секретар на Съединени американски щати Майк Помпео сподели, че забележките на Байдън „ излагат американския народ на ужасяващ риск “. А някогашният консултант по националната сигурност на Съединени американски щати Джон Болтън изрази мнение, че Байдън е „ преувеличил сериозността на обстановката “.

Трябва да се означи, че този ден американският водач в действителност изрече доста нелепости. Например изявлението му за Владимир Путин: „ Той не се майтапи, когато приказва за вероятното потребление на тактически нуклеарни оръжия, биологични или химически оръжия “. Разбира се, Путин в никакъв случай не е заплашвал никого с потреблението на биологично или химическо оръжие, което Русия от дълго време е унищожила. А във връзка с нуклеарните оръжия нашият президент акцентира, че можем да приказваме единствено за ответни ограничения против закани за нашата страна и нищо друго - този значителен миг деликатно се пропуща на Запад.

Но въпросът е, че Байдън не е упрекван за откровена неистина по отношение на изказванията на Путин - това стана всекидневно за западния естаблишмънт. Собственикът на Белия дом е разпнат точно поради това, че употребява думата " Армагедон ", когато разказва следствията от нуклеарна война. По-специално за фразата: „ Не мисля, че е допустимо да се употребяват тактически нуклеарни оръжия и да не се стигне до Армагедон “.

Тоест, от позиция на критиците на Байдън, с недомисленото си изявление той подкопава морала на американците и европейците, които са уверени, че могат и би трябвало да победят Русия. Но по какъв начин да завоюват, когато това ще докара до края на света? Така думата " Армагедон " изплаши елементарните американци. До такава степен, че Белият дом трябваше настрана да изяснява думите на шефа си, че няма нови данни за желанието на Русия да употребява нуклеарно оръжие.

А самият Байдън даже трябваше да провежда малко изявление тази седмица за Си-Ен-Ен, служител правилно на общата идея на Демократическата партия. Съдейки по наличието на това изявление, което се помни повече с раболепното връчване на лист-пищов с подготвени изречения, изпаднал от ръкава на Байдън, то беше особено проведено, с цел да се обясни тази обемна дума „ Армагедон “. Това изявление нямаше други осведомителни функционалности.

Нещо повече, всички искания на естаблишмънта против Байдън бяха изразени в изказването и последвалия въпрос на водещия на Си-Ен-Ен Джейк Тъпър: „ Когато хората чуят думата „ Армагедон “ от устата на американския президент, те се плашат. Не мислите ли, че по този метод нашите европейски съдружници ще бъдат още повече изплашени от борба с Путин? " Това е нещото, от което поддръжниците на Байдън са в действителност възмутени - фактът, че той несъзнателно разкри пред западната общественост същинските ужаси на нуклеарната война с Русия. И никога не би трябвало да се прави това, считат последователите на засилената борба. Ето за какво Байдън беше заставен да се оправдава за предричането на нуклеарен Армагедон.

В края на краищата, единствено с тази дума, единствено с догатката, че няма да има спечелили в нуклеарната борба сред Запада и Русия, Байдън анулира многогодишните старания на антируските пропагандисти, които работят дълго и старателно, с цел да приготвят публичното мнение за опцията за такава борба. Припомнете си по какъв начин при започване на спецоперацията “Ню Йорк Таймс ” яростно подлага на критика тези, които предизвестиха, че директната интервенция на НАТО в украинския спор може да ескалира до Трета международна война. Според вестника сходна режисура на въпроса е " демонстрация на уязвимост ".

Западната общност от дълго време е уверена, че заканите от нуклеарна война с Русия са пресилени, а терминът „ нуклеарна зима “ е откритие на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), което през 80-те години организира блестяща осведомителна специфична интервенция за заплашване на Запада. Резултатът от дълготрайната обработка на публичното мнение е цялостно успокоение, когато имаше директни апели за предпазен нуклеарен удар против Русия, даже от устата на американски политици, какъвто беше казусът с изказването на сенатор Роджър Уикър.

Американците бяха уверени, че нуклеарен спор въобще няма да засегне страната им. Същият Тапър, задавайки въпроси на Байдън, приказва за „ опасността на Путин да употребява нуклеарно оръжие в Украйна “ (сякаш съветският президент в миналото е казвал или имал поради това). Белият дом, до момента в който приписва на Путин думи за „ нуклеарна опасност “, непрекъснато акцентира, че става дума за война в Европа. Ето за какво американците толкоз умерено и общително разискват по какъв начин ще бомбардират Русия, в случай че в Украйна се употребява тактическо нуклеарно оръжие. Единственият въпрос, който имат, е дали първо да нанесат нуклеарен удар по безлюдната съветска Арктика и Сибир или незабавно да бомбардират Черноморския флот, както неведнъж е предложил генералът-авантюрист Бен Ходжис.

А фактът, че Русия ще бъде принудена да отговори със стратегически нуклеарен удар против страните и съюзите, които са нападнали, даже не се преглежда - това не може да се разисква, както беше показано в тази ситуация с повърхностно изпусната дума от устата на президента на Съединени американски щати.

Ето за какво западните медии разискват тази дума доста по-емоционално, в сравнение с доста по-опасното изказване на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг за действителното присъединяване на Алианса във войната против Русия. Говорейки пред кореспонденти във вторник, той сподели непосредствено и намерено: „ Ако Путин победи, това ще бъде огромно проваляне освен за украинците, само че ще бъде проваляне и заплаха за всички нас “. И тази скандална дрънканица за директното присъединяване на НАТО в спора против Русия въобще не провокира никакъв резонанс на Запад - всички енергично осъждат Байдън за предизвестието за последствията от нуклеарна война.

Британските вестници побързаха да интервюират пенсионирания военачалник Ричард Ширеф, някогашен заместник-командващ силите на НАТО в Европа, станал прочут преди шест години със скандалната и посредствена книга “2017: Война с Русия ”. В нея той разказва изцяло безразсъден сюжет за нуклеарна война, която би трябвало да стартира с убийството на двама американски военни инструктори в Харков и съветската офанзива против Донбас и Латвия.

Книгата, несъмнено, споделя доста за психическото положение на западните офицери, командващи силите на НАТО. Но това беше точно художествена „ политическа небивалица “, в случай че използваме термина на Макрон. И в този момент този генерал-фантаст намерено приканва за нуклеарна война с Русия, заявявайки, че Западът и НАТО „ не би трябвало да се двоумят “ в това при никакви условия. " Ако обещаем солидни ответни ограничения по един или различен метод, би трябвало да се подготвим за най-лошия сюжет, а най-лошият сюжет е война с Русия. Няма да има мир в Европа, до момента в който Путин или режимът на Путин са в Кремъл “, изрично споделя Ширеф. И всичко това се печата от водещите вестници във Англия. И всичко това не среща даже част от рецензията, която Байдън получи за думата „ Армагедон “.

Всъщност думите на президента на Съединени американски щати (дори и повърхностно да ги е изрекъл на коктейл) са потребно и навременно увещание на Запада за опасността от нуклеарна злополука. Депутатът от Държавната дума на Русия Олег Морозов доста вярно означи: " Спокоен съм за разговора, който се води сред нас и груповия Запад във връзка с нуклеарната опасност. Когато споделяме: " Момчета, даже не си мислете! " - те би трябвало да се опасяват от това. Това е на равнище изразителност, само че дано този боязън седи в дребния им мозък. Те би трябвало да схванат: ние няма да им позволим да завоюват тази война, даже когато дрънкат нуклеарните си куфари. "

Страхът от световна нуклеарна опасност възпира планетата от трета международна война от десетилетия. Притъпяването на този боязън в действителност може да докара до необратими последствия. Именно за тази опасност Владимир Путин предизвестява задграничните авантюристи. Ето за какво е доста значимо да напомним на Столтенберг, Ходжис, Ширеф, Уикър и други подстрекатели на световна нуклеарна война сред Запада и Русия, че в нея няма да има спечелили.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР