Армада повали Аутбрейк и посегна към шампионския трофей Новият шампион

...
Армада повали Аутбрейк и посегна към шампионския трофей Новият шампион
Коментари Харесай

Аутбрейк остана в битката за титлата в Четвърта дивизия

 Армада повали Аутбрейк и посегна към шампионския трофей Армада повали Аутбрейк и посегна към шампионския трофей
Новият първенец в дивизията ще бъде излъчен на следващия ден вечер от 21:30 часа, когато ще се организира последният трети дуел от серията.

Срещата се водеше равностойно в откриващите минути от първата четвърт, преди отборът на Аутбрейк да натисне газта и да запише серия от 10 безответни точки на сметката си, посредством която дръпна напред в резултата при 9:17. След известно време двуцифрената разлика сред двата тима се отвори при 10:21, преди Армада да сложи оптимистичен завършек на първата десятка и да я затвори с пет безответни точки - 15:21.

Аутбрейк обаче продължаваше да бъде по-добрият отбор на терена, като двуцифрената отдалеченост се резервира през по-голямата част от втората част. Активът на момчетата на Христо Каменов се качи до 15 точки при 21:36, само че тимът на Армада още веднъж сподели повече централизация във финалните минути от интервала, когато редуцира изоставането си на седем при 32:39.

След почивката “танкистите ” очевидно към този момент бяха почнали да се посъбуждат от кошмара през първото полувреме и с помощта на мощна серия от 10:0 съумяха да заличат изцяло своя недостиг - 45:45. Аутбрейк не разреши на своя противник да краде контрола върху мача и резервира нежна преднина преди началото на финалните 10 минути - 51:53.

Щурмът на “танкистите ” обаче продължи с тройка на Петър Петров за 54:53 в самото начало на последната четвърт, след което символичните домакини замръзнаха. Аутбрейк записва серия от 13 поредни точки, опазвайки коша си недокоснат в границите на пет минути, с цел да се приближи до успеха при 54:66. Зашеметеният тим на Армада не можа да се съвземе от случилото се, като в последна сметка Аутбрейк оцеля и провокира мач №3 след 62:74.

Росен Динчев поведе реализаторите за Аутбрейк с 20 точки и 12 битки. Пламен Бауренски се разписа с още 18 точки, 6 битки и 5 асистенции, Маргарит Рунев не остана надалеч от трипъл-дабъл с 12 точки, 9 овладени топки и 8 завършващи подавания, а капитанът Александър Христов завърши с 10 точки, 10 битки, 6 асистенции и 5 откраднати топки.

Димитър Любенов приключи с 25 точки, 5 битки, 7 асистенции и 5 откраднати топки за Армада. Петър Петров добави 15 точки, а Георги Наумов се регистрира с 11 и 11 битки.

Снимка: НАЛБ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР