Арлийн Фостър, лидерът на подкрепящата правителството на Борис Джонсън северноирландска

...
Арлийн Фостър, лидерът на подкрепящата правителството на Борис Джонсън северноирландска
Коментари Харесай

Белфаст: Борис Джонсън, с теб сме!

Арлийн Фостър, водачът на подкрепящата държавното управление на Борис Джонсън северноирландска Демократическа юнионистка партия, съобщи, че ДЮП няма да поддържа съглашение за Брекзит, " разделящо вътрешния пазар на Обединеното кралство ", съобщи Ройтерс.

" Обединеното кралство би трябвало да напусне като единна страна. Имаме огромно предпочитание да забележим съглашение, което да е плод на благоразумие, а не такова, което да разделя вътрешния пазар на Обединеното кралство. Няма да приемем никакви договорености, създаващи преграда пред търговията сред източната и западната част на Англия. Анонимните източници водят до нелепи истории ", уточни Фостър.

Коментарът ѝ бе изработен в отговор на обява във в. " Таймс ", в която се твърди, че ДЮП се е съгласила да одобри Северна Ирландия да продължи да се придържа към някои от разпоредбите на Европейски Съюз след Брекзит, като част от съглашение за подмяна на защитния механизъм за ирландската граница. Подобно нещо би означавало евентуално отваряне на вратата за подписване на съглашение сред Англия и Европейски Съюз.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР