Арктическият студ в Средния Запад на САЩ отне живота на

...
Арктическият студ в Средния Запад на САЩ отне живота на
Коментари Харесай

Арктическият студ в САЩ взе 12 жертви

Арктическият мраз в Средния Запад на Съединени американски щати лиши живота на минимум 12 души, оповестява " Ройтерс ", представен от Монитор.

Рекордно ниски температури са регистрирани в Средния Запад и някои източни щати. Бруталният мраз принуди хората да останат по домовете си и тук-там управляващите да разгласят изключително състояние. Полярният студ даже докара до прекъсване на пощенските услуги от Дакотите до Охайо, което се случва извънредно рядко. Арктически мраз скова Средния Запад на Съединени американски щати – минус 51 градуса по Целзий.

Учениците са във почивка в сряда и четвъртък. Полицията предизвести, че има огромен риск от произшествия по заледените автомагистрали. В щата Мичиган всички държавни институции ще останат затворени в четвъртък. Съобщава се за минимум 12 смъртни случая в резултат на рисковото метеорологично време от събота в Мичиган, Айова, Индиана, Илинойс, Уисконсин и Минесота.

Щатската полиция в Илинойс е избавила 21 души, които са бедствали в рейс, който е закъсал. Други медии оповестяват, че тук-там температурата падна повече от минус 30 - минус 40 градуса, само че се усеща като -50 градуса.

Чикаго беше едно от най-студените места на Земята. Близо 2000 полета бяха анулирани на летищата в града. Улиците в Чикаго са празни. Отменени са и някои железопътни услуги за и от Чикаго. В Минесота бяха регистрирани -48 градуса по Целзий. Дори на Северния полюс е по-топло - минус 31 градуса по Целзий. На Марс също е по-топло.

Според специалисти арктическият мраз в Средния Запад е вследствие на полярна буря, откакто парещ въздух от Мароко ненадейно затопли Северния полюс, разделяйки вихрушката на части, които са почнали да се " скитат " на юг.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР