Аржентинското правителство заяви, че ще използва заем от Катар в

...
Аржентинското правителство заяви, че ще използва заем от Катар в
Коментари Харесай

Аржентина взе заем от Катар от 775 млн. долара, за да се разплати с МВФ

Аржентинското държавно управление съобщи, че ще употребява заем от Катар в размер на 775 млн. $, с цел да извърши заплащане към Международния валутен фонд, защото чака да получи утвърждение за разпределяне на 7,5 милиарда $ от МВФ, съобщи Агенция Франс Прес.


" За първи път в историята Катар прави кредитна интервенция с Аржентина ", съобщи източникът при изискване за анонимност, като добави, че това ще разреши на южноамериканската страна да заплати падежа " без да употребява запаси ".

Кредитът е бил контрактуван от аржентинския министър на стопанската система Серхио Маса с катарския стопански екип " при безспорна секретност ".

Аржентина се стреми да избегне ново приключване на долари от свитите си интернационалните запаси.

Катарският заем ще бъде употребен за заплащане на дължимите лихви към МВФ.

След това той ще бъде изплатен благодарение на средствата, които Аржентина чака да получи от многостранната организация, откакто изпълнителният ѝ съвет ратифицира в средата на август утвърждението на петата и шестата проверка на съглашението със страната.

Заемът с МВФ беше взет от Аржентина при държавното управление на Маурисио Макри като съглашение за 57 милиарда $. След встъпването си в служба в края на 2019 година президентът Алберто Фернандес се отхвърли от идните траншове за погашение и го предоговори през 2021 година като съглашение за 44 милиарда $./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР