Аржентинският футболен колос Ривър плейт отвори вратите на стадиона си

...
Аржентинският футболен колос Ривър плейт отвори вратите на стадиона си
Коментари Харесай

Аржентински стадион отвори вратите си за бездомници

Аржентинският футболен исполин " Ривър плейт " отвори вратите на стадиона си за бездомници, живеещи по улиците на Буенос Айрес. Решението не е инцидентно. То идва на фона на ниските зимни температури в южното полукълбо, както и увеличаващите се икономическа криза и безработица в южноамериканската страна.

64-хиляден стадион в Буенос Айрес стана дом за хора без покрив. Доброволческата организация, сътрудник на футболния тим Ривър Плейт, организира инициативита за седма поредна година. Основната й цел е помощ за бездомните.
Мартин Джиовио - доброволец: Улицата не е дом, студът убива, както и нашето равнодушие. От страна на Ривър Плейт това е голям жест.
Аржентинските метеоролози предизвестиха за внезапно намаляване на температурите през идните дни. Ситуацията поражда огромни опасения на фона на увеличаващата се безработица.
Хесус Мелгарехо - скитник: Правителството отпуска помощи в размер на 4000 песос, само че наемът коства 7000. Живял съм чартърен няколко пъти, само че в никакъв случай не съм успявал да платя дължимото.
През първите две години от мандата на президента Маурисио Макри администрацията му емитира голям дълг в непозната валута, с цел да покрие външния недостиг. През февруари предходната година непознатите финансови пазари стопираха субсидирането на Аржентина.

Това аргументи инфлация от близо 50 %. Международният валутен фонд отпусна най-големия заем в история си на Аржентина - 50 милиарда $. Сума, която няколко пъти беше увеличавана. Аржентинците ще избират нов президент през октомври.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР