Аржентинската звезда Лионел Меси за пореден път доказа невероятната си

...
Аржентинската звезда Лионел Меси за пореден път доказа невероятната си
Коментари Харесай

Страхотен гол на Лионел Меси помогна за успеха на Интер Маями пред рекордна публика в Канзас Сити

Аржентинската звезда Лионел Меси за следващ път потвърди невероятната си класа, разписвайки се по гръмък метод за триумфа на Интер Маями с 3:2 като посетител над Спортинг Канзас Сити в Мейджър Лийг Сокър (МЛС).

Срещата се игра на стадион Ероухед в Мисури и беше третата най-посетена в историята на МЛС, откакто се изсипаха 72 610 фенове. Голяма част от тях чисти фенове на футбола и подкрепящи всяко хубаво отиграване, имаха шанса да видят по какъв начин Лео Меси бележи за 2:1 във вратата на домакините в 51-ата минута. Той получи топката Давид Руис, напредна към границата на наказателното поле и оттова с левия крайник трансферира майсторски вратаря Тимъти Мелия, с цел да влезе топката тъкмо под гредата. Шпагатите на двама бранители въобще не го затрудниха в това му осъществяване. За Лео Меси това е четвърти следващ мач с гол.

Иначе домакините откриха резултата в 6-ата минута посредством Ерик Тимъти, а в 18-ата Диего Гомес изравни след асистенция на Меси. Отново Ерик Тимъти изравни в 58-ата минута след осъществяване на ъглов удар от Даниел Салой и последвали рикошети в наказателното поле. Но положителният другар на аржентинската звезда и негов съотборник и в Барселона Луис Суарес вкара за 2:3. Той получи подаване от Гомес, който пък наказа неточност в отбраната на Спортинг Канзас Сити. За Суарес това е гол №6 в лигата този сезон. Меси имаше прелестната опция да вкара много по-рано, в 27-ата минута. Изстрелът му от 11-12 метра с левия крайник обаче беше избавен от вратаря Мелия. В 41-ата минута той стреля от фаул от над 20 метра, а топката мина около дясната греда.



" Голът на Меси беше в действителност необикновен! Но да ви кажа, не ме изненада по никакъв начин, тъй като такива ги прави непрекъснато на тренировките. Нормално осъществяване за футболиста Меси ", съобщи бранителят Бенжамен Кремаски, който играе за Интер Маями.

По тематиката се изрече и треньорът на домакините – някогашният американски национал Питър Върмес, играл на международни шампионати.

" Видяхте подаването му за първия гол – превръщане и едно допиране. Видяхте и вторият гол, който самичък вкара. Неща като тези не се виждат доста постоянно в МЛС ", призна той.

Интер Маями води в класирането на Източната конференция с 15 точки и един гол по-добра голова разлика от Ню Йорк Ред Булс, които също имат 15. Калъмбъс Крю е с 13 на 3-ото мястоо. Спортинг Канзас Сити е на 8-о място на Запад с 10 пункта.

Българският национал Доминик Янков още веднъж не игра за Монреал Кохезионен фонд, който усъвършенства настроението си с домакинска победа с 2:1 над Синсинати. Янков има разтежение на бедрен мускул и за него това е втори следващ мач, който пропусна заради тази причина. Гол и пас за триумфа на отбора от Канада записа венецуелският нападател Йосеф Мартинес. Монреал е 8-и в Източната конференция с 10 точки.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР