Аржентинската полиция иззе 31 картини от дома на сенатора и

...
Аржентинската полиция иззе 31 картини от дома на сенатора и
Коментари Харесай

Иззеха картини за над 4 млн. долара от дома на бивш аржентински президент

Аржентинската полиция иззе 31 картини от вкъщи на сенатора и някогашен президент на страната Кристина Фернандес де Киршнер в Буенос Айрес в границите на следствието по случая за рушвет.

Общата стойност на творбите на изкуството е 4 млн. $, а изземането е постановил арбитър Клаудио Бонадио. Оперативните работи са траяли към два часа.

През август тази година полицията организира обиски и в трите жилища на Кристина Фернандес де Киршнер, откакто горната камара на Народното събрание на Аржентина утвърди единомислещо правосъдния иск за претършуване на домовете на някогашния държавен глава. Те бяха претърсени за доказателства за подкупи от няколко милиона $, платени от предприемачи в подмяна на публични поръчки за строителство по време на ръководството й.

Разследването по случая за рушвет започва през ноември предходната година, откакто някогашната брачна половинка на заместник-министъра по планирането Роберто Барат призна пред полицията, че е видяла брачна половинка си да носи чанти с пари. Според прокуратурата тези пари са подкупи от строителни и енергийни компании. По време на претърсването в дома на политика бяха открити портативни компютри и бележници, в които е записвал интервенциите си.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР