Аржентинската банка Banco Masventas сключи договор с криптовалутната борса Bitex

...
Аржентинската банка Banco Masventas сключи договор с криптовалутната борса Bitex
Коментари Харесай

Аржентина ще използва биткойна като алтернатива на SWIFT преводите

Аржентинската банка Banco Masventas подписа контракт с криптовалутната борса Bitex за реализиране на трансгранични парични преводи благодарение на биткойни.
CoinDesk заяви, че новата услуга ще стане налична за банката още тази седмица. При обработката на интернационалните заплащания банката ще употребява Bitex като снабдител на услуги.

„Нашите клиенти ще получат цялостна бистрота. Те няма да работят с биткойни и няма да ги виждат. Ние единствено предоставяме услугата, а те нямат допирни точки с биткойна“ – съобщи ръководителят на криптовалутната борса.

От своя страна Banco Masventas сподели, че се надява новата взаимна работа да развие и усъвършенства цифровите услуги на банката. По този метод ще бъдат понижени таксите за реализирането на трансграничните валутни преводи.

Всички медии означават, че тази взаимна работа е първият образец за потребление на биткойна от аржентинска финансова институция при реализирането на интернационалните парични преводи.

Да си напомним, че при започване на месеца компанията Odyssey Group разгласи проектите си да конфигурира в Аржентина 4000 банкомата с поддръжката на Bitcoin, Ethereum и Litecoin.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР