Аржентинецът Хуан Мартин дел Потро обяви, че тенис турнирът в

...
Аржентинецът Хуан Мартин дел Потро обяви, че тенис турнирът в
Коментари Харесай

Дел Потро казва сбогом на професионалния тенис

Аржентинецът Хуан Мартин дел Потро разгласи, че тенис шампионатът в Буенос Айрес, който стартира в понеделник, евентуално ще бъде финален за него в професионалния тенис. В последните години първенецът от US Open през 2009 година страда от съществени проблеми в колената и не е играл в професионален шампионат от лятото на 2019-а.

На конференция преди Argentina Open дел Потро дефинира своето присъединяване като по-скоро довиждане, в сравнение с завръщане: „ Преди да стартира конференцията желая да насочва обръщение. Дълго време мислих и си представях този ден и това е едно от най-трудните известия, които в миналото ще направя. Знам, че хората чакам от мен да се завърна в тениса, само че този шампионат е по-скоро взимане на довиждане, в сравнение с завръщане. Имам силите да продължа, само че коляното ми е в кошмарно положение.

Опитах с най-различни лечения през последните години, с разнообразни доктори в опит да се подобря. Все още обаче не съм намерил решение. Никога не си представях да се откажа от тениса без да си взема сбогом и не мога да си показва по-добро място от Буено Айрес по тази причина. Ще забележим какво ще се случи с бъдещето ми, само че желая да пребивавам като човек на 33 години, без болежка. Решението е мъчно, само че желаех да съм чист с вас ".

В своята кариера аржентинецът има два финала в шампионатите от Големия шлем, като и двата са в Ню Йорк. В първия през 2009-а той победи швейцаруца Роджър Федерер с 3:6, 7:6, 4:6, 7:6, 6:2, а през 2018 година отстъпи на Новак Джокович (Сърбия) след 3:6, 6 (4):7 и 3:6. Освен това той има и два медала от олимпиади - бронз от Лондон 2012 и сребро от Рио 2016.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР