ържавният секретар на САЩ Антъни Блинкен и търговският представител на

...
ържавният секретар на САЩ Антъни Блинкен и търговският представител на
Коментари Харесай

Намигане към Китай: САЩ вярват в свободен Индийско-тихоокеански регион, заяви Блинкен

ържавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен и комерсиалният представител на страната Катрин Тай откриха министерската среща на Азиатско-тихоокеанското икономическо съдействие в Сан Франциско.

Блинкен посочи смисъла на страните в този район за икономическото богатство на всички.
Съединени американски щати имат вяра в тази визия. Регион, в който стопанските системи са свободни да избират личния си път и личните си сътрудници, където проблемите се преглеждат намерено, където разпоредбите се реализират транспарантно и се ползват заслужено, където стоките, концепциите, хората се движат законно и свободно.
Антъни Блинкен – държавен секретар на Съединени американски щати

„ Постигнахме действителен прогрес към това по-проспериращо бъдеще тъкмо след основаването на този конгрес преди три десетилетия. Брутният вътрешен артикул в района се е нараснал от 19 трилиона на 52.8 трилиона $ “, уточни Блинкен.

Съединени американски щати са избрали да работят за свободно и стабилно бъдеще за всички сътрудници в района и в света, защото световните провокации като климатичната рецесия и войната на Русия в Украйна постановат решителни дейности.

Съединените щати са хазаин на годишната среща на върха на водачи от АТИС за пръв път от 2011 година Следващият конгрес на върха ще бъде в Перу през 2024 година

Лидерите от 21-членната организация ще обсъдят в Сан Франциско способи за стимулиране на търговията и икономическия напредък в Тихоокеанския район.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР