ържавата няма да допусне да се стигне до недостиг на

...
ържавата няма да допусне да се стигне до недостиг на
Коментари Харесай

Държавата няма да позволи да се стигне до недостиг на лични предпазни средства

ържавата няма да допусне да се стигне до дефицит на персонални защитни средства и медицински консумативи. Това обявиха от здравното министерство пред.

За тази цел ще се подсигурява запас най-малко за три месеца напред.

С какви ресурси разполага страната ни сега?

В складовата база на БЧК постъпват всички дарения за битката с ковид. Сред тях са персонални защитни средства, медицински консумативи както и болнична инсталация.

Там са и най-новите респиратори, които са подаяние за страната ни от Китай. Те са 50 на брой и ще бъдат разпределени сред лечебните заведения у нас. А здравните управляващи твърдят, че сме подоготвени да се оправим с епидемията.

Защитни дрехи за еднократна и многократна приложимост, защитни шлемове и очила,маски, калцуни и дезинфектанти.Това са част от консумативите,които се съхраняват в националната складова база на БЧК.

В базата на БЧК се съхраняват освен даренията за Червения кръст, само че и и за здравното министерство.

"Идеята на министър Ангелов е да имаме запас за три месеца обезпечен, тъй като знаете, че първоначално с оповестяване на изключителното състояние камионите не пътуваха, границите бяха затворени ", споделя заместник-министърът на здраевопазването Бойко Пенков.

А с дарението от Китай, чисто новите респиратори, с които България се снабди през последните месеци, стават повече от 300.

"Хората би трябвало да са спокойни, че в случай че на някой му се наложи постоянно може да бъде стихотворец. Ние имаме опцията до 1000 индивида да поемем за реанимационни грижи ", добави Пенков.

Помощ идва от Китай, Виетнам и Обединените арабски емирства. Българските донори обаче също не са малко.

"Близо 50% от даренията идваха от български компании и производители на разнообразни защитни средства, материали, дезинфектанти ", шефът на НУЛЦ на БЧК Огнян Иванов.

До момента благотворителна акция на БЧК,е събрала дарения на стойност над 1 милион лв.. През март акция стартира и здравното министерство, по чияти сметка към този момент са насъбрани към 5 милиона.

Дарителската акция на здравното министерство, както и тази на БЧК продължава и в идващите месеци.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР