Аристодемус е създател на The International School of Paphos, частно

...
Аристодемус е създател на The International School of Paphos, частно
Коментари Харесай

Кипърски бизнесмен ще строи жилищен комплекс за 500 млн. евро до Волуяк

Аристодемус е основател на The International School of Paphos, частно учебно заведение с 30-годишна история в Кипър. Надява се да построи интернационално учебно заведение и в София.

68-годишният Теодорос Аристодему има опит в банки, телекомуникации, строителство и недвижими парцели.Кипърският предприемач Теодорос Аристодему възнамерява да построи нов квартал в предградията на София покрай село Волуяк. В плана " Велосити " ще бъдат вложени над 500 млн. евро. Очаква се строителството да продължи към осем години, се споделя в прессъобщение.

Проектът в действителност датира от предходния взрив в парцелите, само че очевидно последвалата рецесия го е отсрочила. Ако се построи в целокупност, това ще е най-големият индивидуален жилищен комплекс в столицата.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Земята - преди 12 години

От 2007 година насам Аристодему е вложил 55 млн. евро в покупката на 140 хектара в рамките на София с изход на Околовръстния път и Ломско шосе, се споделя в известието. Земята е благосъстоятелност на българското сдружение " Кадмос ", което ще е главният вложител в плана, наименуван " Велосити ".

" Към момента няколко компании са изявили интерес за присъединяване в плана ", оповестява Теодорос Аристодему, който е шеф и автентичен притежател на " Кадмос ". Той е и създател, основен изпълнителен шеф и ръководител на Aristo Developers. Според прессъобщението холдингът е най-големият частен притежател на парцели и един от най-големите строителни бизнесмени в Кипър.

Основно къщи

От общата жилищна повърхност във " Велосити " две трети ще бъдат къщи, а останалото - дребни жилищни блокове. Инфраструктурата ще бъде проектирана по този начин, че да насърчи хората да употребяват различни способи за пътешестване. Планират паркове и голям брой зелени площи. В зоната ще има детски градини, частно учебно заведение, здравни заведения, търговски, културен и състезателен център и офис пространства за дребни и междинни предприятия.

Във " Велосити " кипърският бизнесмен се надява с поддръжката на българското държавно управление да построи начално и приблизително интернационално учебно заведение. Той към този момент има опит с The International School of Paphos, частно учебно заведение с 30-годишна история в Кипър.

В предишното Теодорос Аристодему е бил ръководител на частната Bank of Cyprus и член на съвета на шефовете на Cyprus Telecom Authority – позиция, назначавана от държавното управление. Бил е и член на съвета на шефовете на Cyprus Airways. Има голям брой планове в сферата не недвижимите парцели.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР