Арина Сабаленка и Коко Гоф спечелиха мачовете си от втория

...
Арина Сабаленка и Коко Гоф спечелиха мачовете си от втория
Коментари Харесай

Арина Сабаленка и Коко Гоф продължават напред на тенис турнира в Щутгарт

Арина Сабаленка и Коко Гоф завоюваха мачовете си от втория кръг на тенис шампионата в Щутгарт на клей с награден фонд 922 573 евро.

Тенисистката от Беларус се класира напред за сметка на положителната си другарка Паоло Бадоса (Испания), която се отхвърли при 3:3 в третия сет поради травма на крайници. Испанката към този момент беше употребила здравна пауза във втория сет, когато водеше с 5:4, само че почувства болки в левия си крайник. Сабаленка бе спечелила първата част със 7:6 (4), само че Бадоса изравни сетовете с 6:4.

" Чувствам се зле поради нея, нямам никакви страсти сега. Не съм щастлива, не съм тъжна ", разяснява Сабаленка след мача.

Американката Коко Гоф също доближи до четвъртфиналите на шампионата, откакто се наложи над сънародничката си Саша Викери с 6:3, 4:6, 7:5. Викери, която е под №134 в международната класация на WTA имаше цели 19 благоприятни условия за пробив в мача, само че осъществя единствено седем против международната №3. Гоф направи и цели 15 двойни неточности при сервис в срещата. Тя обаче направи поврат от 2:4 в последната част, с цел да завоюва мача, траял 2 часа и 26 минути.

Ема Радукану от Англия надигра германката Анжелик Кербер с 6:2, 6:1, като това беше първи мач сред двете. Шампионката от Откритото състезание на Съединени американски щати през 2021 година ще срещне в идната фаза чехкинята Линда Носкова.



Тунизийката Онс Жабюр също трябваше да се бори доста, с цел да в профил Екатерина Александрова от Русия с 2:6, 6:3, 7:6 (1). Жабюр трябваше да наваксва от пробиви във втория и третия сет, само че въпреки всичко съумя да реализира успеха. В идващия кръг тя ще срещне италианката Джасмин Паолини.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР