Ариф Маджид: Ще работя за прозрачност и единство във федерациятаДнес,

...
Ариф Маджид: Ще работя за прозрачност и единство във федерациятаДнес,
Коментари Харесай

Ариф Маджид е новият президент на Българска федерация по вдигане на тежести

Ариф Маджид: Ще работя за бистрота и единение във федерацията

Днес, 24 март 2023 година, Ариф Маджид беше публично вписан в Търговския указател като президент на Българска федерация по повдигане на тежести. Той беше определен за президент на БФВТ на общо заседание на 28 май 2021 година

СТАНОВИЩЕ НА АРИФ МАДЖИД

Днес е добър ден за Българската федерация по повдигане на тежести. След двугодишно очакване и провокации, от през днешния ден (24.03.2023) към този момент съм публично вписан в Търговския указател като президент на Българска федерация по повдигане на тежести. Тъмният интервал в щангите завърши. Уверявам всички състезатели и треньори, цялата общност, че всяка стъпка, която подхващаме оттук насетне във федерацията, ще бъде транспарантна. Имаме ясни цели и тактика, който не си извършва отговорностите, ще бъде отхвърлен. Има доста финансови нередности, занапред ще би трябвало да разберем какви са. Ще бъдем отворени към всички рецензии. Заявявам, че ще се прекратят своеволията, които са се случвали до момента. И федерацията ще проработи като една огромна машина.

Ще следваме всички стандарти и правила на работа, според заложените от Световната федерация по повдигане на тежести. И ще следваме нашата основна задача - да развиваме нови очаквания и треньори, да реализираме триумфи и да бъдем горделивост за България.

В идващите дни следва да свикам общо заседание на УС и да обсъдим състава на тима и подготвителния развой преди европейското състезание пред април.

Планирам обща среща с всички треньори, ще проведа диалози и с всеки от тях поотделно. В момента има разделяне в националния тим, едната група е в Белмекен, другата в Русе. Трябва да ги съберем на едно място. Това е най-големият приоритет - националният тим да е на едно място. Трябва да почистим разликите и да стартираме интензивно като едно цяло да се готвим за Европейското състезание по повдигане на тежести от 18 до 23 април в Армения.

Младите ни очаквания към този момент са в Албания за Световното състезание за младежи, където ще се състезават до 1 април в град Дуръс. Днес е формалната гала по откриването, чакаме медали.

Само обединени и дружно можем да върнем престижа на българските щанги на интернационалната сцена и да сме измежду елита.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР