архивна снимка БГНЕС Задава се напрежение в управляващата коалиция, след

...
архивна снимка БГНЕС Задава се напрежение в управляващата коалиция, след
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Борисов ме изработи за втория лифт, не искам до го виждам


архивна фотография БГНЕС

Задава се напрежение в ръководещата коалиция, откакто вицепремиерът и съпредседател на " Обединените патриоти " Валери Симеонов упрекна премиера и водач на ГЕРБ Бойко Борисов, че го саботира за втория кабинков въжен превоз в Банско. Той съобщи, че не желае да вижда министър-председателя по-късно разработване, имайки поради отдръпването на решението за смяна на концесионния контракт с компанията " Юлен " за прилагане на част то парка " Пирин " за потребностите на ски зоната в Банско.

Корекцията на ски концесията един път бе отсрочена от Борисов макар съпротивата на Валери Симеонов и другия съпредседател на Патриотите и министър на защитата Красимир Каракачанов и се очакваше да бъде утвърдена на държавното съвещание преди ден, само че изненадващо екоминистърът Нено Димов разгласи, че решението още веднъж се отсрочва до приемането на актуализацията на проекта за ръководство на парка, защото двата документа било добре да вървят дружно, " с цел да не се изпусне нещо ".

" Не виждам подпомагане на Борисов по повод реализацията на втори въжен превоз. Премиерът компрометира и саботира моето предложение за смяна на концесията в Банско. В програмата за ръководство написа, че би трябвало да се развива туризма, да се предизвикват вложителите, а това са текстове, които не се извършват, а саботират “, възмути се Валери Симеонов в предаване на телевизия " Би Ай Ти " (BiT) в четвъртък.

" Разбрах, че Борисов е пуснал есемес на Тома Белев (председател на Асоциацията на парковете, част от екокоалицията " За да остане природа в България ", която е срещу смяната както на ски концесията, по този начин и на проекта за Пирин, и в сряда провежда огромен митинг в отбрана на планината – б.ред.) в 10 ч сутринта, че точката за концесията ще бъде отсрочена и събралите се на колекция пред Парламента две фамилии, тези простаци, незабавно се похвалиха във Facebook “, продължи Валери Симеонов.

" Втори въжен превоз няма да има заради противоречие на Бойко Методиев Борисов. Сега аз сядам и мисля до 28 декември, когато ще има съвещание на Министерски съвет. Всичко е допустимо да стане – да не мислите, че аз съм от тези дето слушкат и папкат, и желаят да си начешат егото! “, съобщи Симеонов.

Тъй като смяната в ски концесията бе отсрочена до приключването на публичното разискване на актуализацията на проекта за Пирин на 22 декември, има съмнения, че държавното управление се готви сред Коледа и Нова година да прокара двете решениа, въпреки екоминистърът Нено Димов да изясни, че в случай че има доста забележки към измененията в проекта за ръководство на парка, позволяващи ски градежи, те да бъдат отразени, което позволява оставане на документите за утвърдени при започване на януари, когато пък ще влезе в действие новият Закон за концесиите. Това съгласно екозащитниците е значимо за преустановяване на нарушаванията в ски зоната.

" Не желая да го виждам по-късно разработване, което направи “, сподели още Симеонов за премиера Борисов.

" Министър Ангелкова приказва едни обширни и напоителни глупотевини по отношение на моето предложение. Не мога да я разясня “, сподели той по отношение на позициите на министъра на туризма, която също разгласи, че е за втория кабинков въжен превоз в Банско.

Той разяснява и офанзивите на опозицията и в частност водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. " Кой я слуша тая изобщо? Това е една жена, която всекидневно потвърждава прозвището си госпожа Лъжа – нея ли да разясняваме? “, съобщи Симеонов.

По въпроса за вота на съмнение от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, той съобщи: " Аууу какъв смут! Нищо няма да създадат – ще чакаме до 17 януари, пък тогава да разясняваме има ли смисъл този избор “.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР