Архитектурното развитие на София е много пряко свързано с обществения

...
Архитектурното развитие на София е много пряко свързано с обществения
Коментари Харесай

Архитект: София има нужда от небостъргачи над 100 метра

Архитектурното развиване на София е доста директно обвързвано с публичния градски превоз и в частност метрото. Подобно мнение показа проектант Цветан Петров пред BloombergTV България.

„ Фокусът на градеж в Южна София е с помощта на метрото. С развиването му се трансформира градът и желанията на хората, които живеят в него “, разясни той.

„ Наскоро бе показана проектонаредбата за естетическия градоустройствен проект на София, което е страхотна вест “, съгласно архитекта. Той е на мнение, че сходно нещо трябваше да се случи преди повече от 20 години.

„ София би трябвало да следва образеца на градове като Виена и да размени сегашните павета с гранит, тъй като ремонтите няма да се вършат на всеки 15 години, а на 20-30, че даже и 50 години. В кратковременен проект звучи скъпо, само че визията на града ще се усъвършенства доста и то за много по-дълъг интервал от време “, добави архитектът.

„ Мнението на обществото у нас е, че „ небостъргач “ е постройка над 50 метра височина, само че от архитектурна позиция това са по-скоро здания над 100 метра “, съгласно арх. Петров. Той е на мнение, че столицата няма потребност от сходно строителство, само че също по този начин направи любопитно изявление за обезпечаването на високото строителство.

„ Високите здания, съгласно мен, би трябвало да са фокусирани към централните булеварди. За задачата би трябвало да имаме развъртян градски превоз, а не да осигуряваме паркоместа “, добави арх. Цветан Петров.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР