Архитектурното бюро “А и А Архитекти” на арх. Ангел Захариев,

...
Архитектурното бюро “А и А Архитекти” на арх. Ангел Захариев,
Коментари Харесай

Съпругът на Екатерина Захариева е в проектантската група на строежа край Алепу


Архитектурното бюро “А и А Архитекти” на арх. Ангел Захариев, брачен партньор на външния министър Екатерина Захариева, е основен архитект на скандалния градеж в Алепу, за който управляващите настойчиво настояват, че е подпорна стена за свлачище, а в действителност има всички характерности на хотел, разкрива Биволъ.

Хотелът се строи от близката до властта компания “Главболгарстрой”, с която проектант Захариев има дългогодишно партньорство. Това не е първият им общ план, който провокира публично недоволство. Преди две години поданици на Овча Купел стачкуваха против градежа на 19 етажен блок. Инвеститор в този жилищен блок още веднъж е „ Главболгарстрой “, както излиза наяве от уеб страницата на самия план.

Архитектурното бюро на Захариев е проектирало също офис кулата и гигантския блок, който “Минстрой” на Николай Вълканов възнамерява да строи до метростанция “Г. М. Димитров”. Проектът може да бъде забелязан в уеб страницата на “А и А”. Вълканов е прочут с връзките си с Мултигруп и топлите си връзки с Ахмед Доган, на който даде милионен хонорар за хидрогеоложки съвещания.

В региона на Созопол “А и А” са проектанти на курортното населено място “Аклади”.

От офиса на “А и А Архитекти” не дадоха отговор на запитванията на Биволъ за по-подробна информация за плана.

На въпроса дали Екатерина Захариева е осведомена, че нейният брачен партньор е създател на скандалния план в “Алепу”, от пресслужбата на Министерство на външните работи дадоха отговор със следното мнение:

“Работата на госпожа Захариева няма нищо общо с работата на нейния брачен партньор и тя в никакъв случай не е употребила служебното си състояние по отношение на негови планове.”

Необяснимата слепота на ДНСК и локалните управляващи за безобразието в Алепу обаче навежда на други мисли – за чадър отвисоко над капиталовите планове и тяхната реализация.

Още през 2015 година Биволъ разкри кой стои зад проектите да се застрои знаковия “шофьорски плаж” в местността Алепу и по какъв начин се е стигнало до продажбата на земята от Община Созопол ръководена тогава от Панайот Рейзи.

Фирмата “Алепу Вилидж” съумява да придобие терена, апортиран от община Созопол в публично-частна компания през 2005 година, след което е отстъпен на частниците на скандално ниска цена. Общо 29,171 декара са оценени тогава на 1 225 200 лева (по 40 лева на кв. м.). Фирмата, получила терените, е следена от шефовете на ПЛАСТИМО АД, които са тясно свързани с масонския началник и сътрудник на Държавна сигурност Борислав Сарандев. Още тогава личат какви са строителните планове. Предметът на активност на сдружението “Алепу Вилидж” е “изграждане и употреба на хотелски комплекс с двуетажно вилообразно строителство, хотелиерство и ресторантьорство”.

През 2019 година “Алепу Вилидж” учредява право на градеж за 26 жилището на “ГБС-Турс”, дъщерна компания на “Главболгарстрой”, сочи информация по партидата на компанията в Имотния указател.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР