Архитектурни ценности с национално значение минаха под управлението на община

...
Архитектурни ценности с национално значение минаха под управлението на община
Коментари Харесай

Архитектурни ценности от национално значение минаха под управлението на община Видин

Архитектурни полезности с национално значение минаха под ръководството на община Видин с решение на общинския съвет, взето през днешния ден. Предложението бе гласувано на съвещание на локалния парламент в крайдунавския град в наличието на регионалният шеф Иво Атанасов. Той прикани общинските съветници да проявят разсъдък и отговорност към опазването на културно историческото завещание на крайдунавския град. 

Обектите са музей „ Кръстата казарма “, Крепостни стени на турско кале “, оформящи трап, „ Крепостни стени на турско кале “ – с „ Флорентин капия “, оформящи трап, „ Пазар капия “ и част от крепостните стени на крепостта „ Баба Вида “ до „ Телеграф капия “. " Те не са тежест, а са в интерес на града “, съобщи Атанасов. 

По този метод община Видин ще може да кандидатства по европейски стратегии за национално финансиране. Губернаторът пое ангажимент на идната сесия на локалния парламент да внесе предложение да бъдат трансферирани в ръководството на видинската администрация и други недвижими културни полезности, измежду които „ Венециански склад “, „ Телеграф капия “ и „ Еничар капия “.

На съвещанието той повдигна и тематиката за рисковото положение на средновековната цитадела „ Баба Вида “, която е в ръководство на община Видин от 2017 година, за интервал от 10 години и напомни за изисканата информация за изразходваните досега средства. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР