Архитектурната фирма DFA, базирана в Ню Йорк, представи амбициозно (но

...
Архитектурната фирма DFA, базирана в Ню Йорк, представи амбициозно (но
Коментари Харесай

Нюйоркски архитекти проектираха плаващ жилищен комплекс

Архитектурната компания DFA, основана в Ню Йорк, показа амбициозно (но евентуално не изключително практично) решение за плаващ жилищен комплекс. Той ще бъде механически обвързван със земята - решетъчните, цилиндрични здания ще се повдигнат от опустошения Pier 40 (кей) в река Хъдсън, Ню Йорк.

Чрез адаптирането на съществуващия пристан, който е издигнат през 1962 година и е безстопанствен, архитектурното студио предлага решение на някои от настоящите проблеми в Ню Йорк, в това число неналичието на жилища на налични цени и устойчивостта на наводненията, дължащи се на изменението на климата.



" Виждаме, че в Ню Йорк има толкоз доста планове, които се случват бързо и са виновни за съществени проблеми ", сподели създателят на DFA Лейт Сайв. " Тези краткосрочни решения няма да предпазят града от протичащите се промени в околната среда или да предпазят бъдещите генерации. "



Според уеб уеб сайтът на компанията планът ще има " четири вида кули с височина сред 30 и 140 метра с 450 жилища. DFA употребява логаритъм за намиране на най-хубаво местонахождение за всяка кула, основан на структурата на кея. Кулите ще бъдат свързани с високи алеи със зеленина. Идеята е долу също да има публични площи, само че те ще действат до 2050 година, когато речната вода ще ги покрие съгласно актуалните прогнози за климата. След 2050 година жителите ще употребяват издигнатите пътища, с цел да се разхождат.

Плаващи вили - бъдещето на първокласните домовеТези домове постановат нов стандарт на живот и става все по-търсени

Засега обаче предлагането на DFA е единствено креативен план. В действителния живот кеят разполага с футболно игрище и паркинг, които в скоро време няма да бъдат разрушени. През 2016 година " Хъдсън Ривър Парк Тръст " (групата, която ръководи кея) продаде въздухоплавателните права на структурата на група бизнесмени. Сега организацията възнамерява да употребява средствата от тази продажба за рехабилитация на сегашните уреди.



И въпреки всичко, дизайнът е още един знак, че моментът на плаващата архитектура най-сетне е пристигнал./ profit.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР