Архитект Любо Георгиев, съветник на кмета на София Васил Терзиев,

...
Архитект Любо Георгиев, съветник на кмета на София Васил Терзиев,
Коментари Харесай

Съветник на кмета Терзиев напуска поста си

Архитект Любо Георгиев , консултант на кмета на София Васил Терзиев, напуща управническия екип на " Московска " 33. Това заяви самият той в профила си във Facebook.

" От тази седмица спирам да съм консултант на кмета . Правя това, тъй като не разполагам с инструментите и разбирането, нужни за реализацията на дейностите, които предложихме още преди изборите. Не считам, че съм пълностоен член на сегашния управнически екип. Не мисля, че по този начин съм най-полезен на София ", написа Георгиев.



Той е създател на гражданската организация " Екипът на София " и някогашен шеф на " Софияплан ". Като претекст той показва промяната в бранша градско обмисляне и реформиране на самата конструкция на общината, както и многото ресори, които към момента са без ръководители.

" Минаха три месеца от локалните избори. Аз и десетки членове на " Екипът на София " вложихме безплатно своите опит и познания, време и име, за едно ново, по-качествено и друго по дух ръководство на София. Продължаваме да имаме вяра, че то е допустимо ", съобщи Любо Георгиев. Той напомня, че организацията, зад която стои не е взела участие на локалните избори с политически позиции - районни кметове и общински съветници.

" Техните номинации и акция беше осъществена от партиите в обединението. Ние приоритизирахме подготовката на ръководството – стратегия и проекти за дейности за всички ресори – опирайки се на разбирането, че мощен старт е наложителен за това друго по дух ръководство. Много от ресорите останаха без началник до след изборите и нямахме опция да сме потребни в тях.

Реформите бяха в основата на подготвителната работа, която извършихме за идващото ръководство на столицата. Продължаваме да считаме, че с цел да потръгнат нещата по нов метод, са нужни доста и същински (!) промени в Столична община - от структурата на администрацията, през организацията на процесите, работата с обществените запаси, та до публичността и връзката. Сега, с определен ръководител на Общинския съвет, нека общината най-накрая да може да проработи на цялостни обороти ", споделя арх. Георгиев.

След изборите единствено той е признат в управническия екип на кмета Терзиев. " На краткотрайната позиция консултант на кмета, до провеждането на промяна в бранша градско обмисляне. Реформа, за която сме говорили в детайлности нееднократно обществено ", декларира Георгиев и дава образец с събитие, част от изборната акция на 20 октомври предходната година.

" От тази седмица спирам да съм консултант на кмета. Правя това, тъй като не разполагам с инструментите и разбирането, нужни за реализацията на дейностите, които предложихме още преди изборите. Не считам, че съм пълностоен член на сегашния управнически екип. Не мисля, че по този начин съм най-полезен на София ", декларира арх. Любо Георгиев.

В умозаключение той пожелава триумф на кмета Терзиев и дава доклад за свършеното от него като консултант пред миналите два месеца и половина
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР