Археолози откриха уникална находка под градината на бъдещия хотел Четири

...
Археолози откриха уникална находка под градината на бъдещия хотел Четири
Коментари Харесай

Митовете стават реалност. Археолози с уникална находка

Археолози откриха неповторима находка под градината на бъдещия хотел „ Четири сезона “. Това са руините на Театъра на Нерон – императорски спектакъл, упоменат в антични римски текстове, само че неоткрит до момента, намиращ се в непосредственост до Ватикана, заяви АП, представено от Българска телеграфна агенция

Археолозите започнаха разкопки надълбоко под заградената градина на двореца Палацо каузи Ровере през 2020 година като част от плануваните поправки на ренесансовата постройка. Дворецът, който се намира на необятната улица Виа каузи Кончилиационе, водеща до площад " Св. Петър ", е парцел на античен ватикански рицарски медал, който дава пространството чартърен на хотел, с цел да завоюва пари за християните в Светите земи.
-->
Генералният губернатор на така наречен Орден на Божия гроб в Йерусалим – Леонардо Висконти ди Модроне, удостовери по време на конференция, обявяваща археологическото изобретение, че новата хотелска верига ще бъде „ Четири сезона “. Местни новинарски издания оповестиха, че се чака хотелът да бъде отворен в точния момент за юбилея на Ватикана през 2025 година, когато се чака към 30 милиона души да посетят Рим.

Длъжностни лица приветстваха находките от разкопките като „ изключителни “ поради информацията, която дават за римската история от времето на Римската империя до 15-ти век. Сред откритията бяха стъклени цветни чаши от 10-и век, както и керамика. Главният археолог на обекта Марция Ди Менто означи, че преди са били открити единствено седем стъклени чаши от тази историческа ера, и че разкопките на този обект са разкрили още седем.

Археолозите също откриха мраморни колони и мазилка, украсена със златни листа, заради което заключиха, че Театърът на Нерон, упоменат в текстовете на Плиний Стари – античен римски създател и мъдрец, в действителност се е намирал там, ситуиран тъкмо до река Тибър.

Длъжностни лица оповестиха, че портативните антики ще бъдат преместени в музей, до момента в който руините на самата постройка на театъра ще бъдат покрити още веднъж след приключването на всички изследвания, написа Българска телеграфна агенция

/ХТ/
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР