Археолози откриха съдържание на цяла змия в 1500-годишна човешка вкаменелост.

...
Археолози откриха съдържание на цяла змия в 1500-годишна човешка вкаменелост.
Коментари Харесай

Пещерният човек се е хранил и със сурови отровни змии и гризачи

Археолози откриха наличие на цяла змия в 1500-годишна човешка вкаменелост.
Змията, съвсем несъмнено някакъв праисторически тип гърмяща змия, е била погълната без каквото и да е готвене или предварителна обработка. Предполага се, че е потреблението й е част от набожен обред или възможен залог, оповестява Daily Star, представен от БГНЕС.
Ето за какво казусът е отправен до антични пещерни хора. Поглъщането на отровни животни като развлечение е доста типично за тях.
Екипът, управителен от археолога Еланор Сондърман от Тексаския университет A&M, преразгледа сбирка от копролити - вкаменелости от екскременти - които са били събрани от обекта Конехо в Пекос Каньонланд в Югозападен Тексас.
Една от пробите се откроила, тъй като съдържала освен цялостен гризач, обхванат без готвене или даже одиране на кожата, само че и цяла гърмяща змия, погълната дружно със зъбите й. Фосилите са отпреди към 1500 години.
По-специално костите, люспите и зъбите на змията от семейство Viperidae също са се съдържали в копролита, което е първото директно археологическо доказателство за познатата на откривателите отровна консумация на змии. "
Останките са на група ловци-събирачи, известни като Ancestral Puebloans. Те са били антична индианска просвета, живяла в елементи от сегашните Юта, Аризона, Ню Мексико и Колорадо. Те процъфтявали в Югозападна Америка за към 4 или 5 хиляди години, преди последователно да бъдат сменени от племената навахо.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР