Археолози откриха два дялани каменни копринени пашкула и какавиди на

...
Археолози откриха два дялани каменни копринени пашкула и какавиди на
Коментари Харесай

Откриха пашкули и какавиди на 6000 години в Китай

Археолози откриха два дялани каменни копринени пашкула и какавиди на повече от 6000 години в гр. Юнчън, в северната китайска провинция Шанси, заяви Синхуа, написа Българска телеграфна агенция.

Четирите артефакта са от неолитната просвета Яншао, считана за доста значима за китайската цивилизация, изяснява ръководителят на eкипа Фан Ци, който е професор в университета на провинция Цзилин.

Находките дават информация за ролята на бубарството и добива на коприна в региона още от културата Яншао в басейна Юнчън, считан за основен за произхода на китайската цивилизация. 

Археолозите са разкрили също места, където е имало къщи, огнища, гробове, урни, пещи. На обекта край село Шъхун в региона Сяосян има обилие от културни реликви, в това число керамика и каменни принадлежности, нефритени и железни предмети, както и артефакти от кости и черупки. Според специалистите обектът е бил населено място и там е имало примитивна работилница за коприна, развъждане на копринени буби и извличане на техните влакна.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР