Археолози откриха древен римски театър в стария град на Йерусалим.

...
Археолози откриха древен римски театър в стария град на Йерусалим.
Коментари Харесай

Археолози откриха древен римски театър в Йерусалим

Археолози откриха античен римски спектакъл в остарелия град на Йерусалим. Той се намира в непосредствена непосредственост до Западната стена на града, като все още се допуска, че е бил заровен подземен от най-малко 1700 години.

Театърът е за към 200 души. Той е бил открит от израелски археолози, които са разкопавали мястото от близо 2 години. По първични данни това е най-старата обществена постройка от римско време, която е откривана в Йерусалим.

Учени към момента не могат да кажат на какъв брой години е откритието им. В идващите месеци ще се изследват обширно камъните, с които е бил издигнат театъра, с цел да се уточни епохата, през която е бил повдигнат.

Според част от археолозите първичните им разкопки демонстрират, че сцената на театъра по този начин и не е била приключена, като съгласно тях той може в никакъв случай да не е бил употребен по предназначението си. Откритието се намира под Арката на Уилсън, под която има доста подземни тунели.

Към момента се счита, че римският спектакъл сигурно е от преди Новата епоха, като догатките са, че е на най-малко 2100 години.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР