Археологическите разкопки в градинката на ул. Цар Симеон I във

...
Археологическите разкопки в градинката на ул. Цар Симеон I във
Коментари Харесай

Градинката с разкопките на ул.„Цар Симеон I” – отблъскваща и опасна

Археологическите разкопки в градинката на ул. „ Цар Симеон I ” във Варна са потънали в нечистотия, а достъпът до тях е безконтролен и рисков. На места огражденията липсват, което основава сериозен риск дете или възрастен да попадне в големия ров, видя кореспондент на Moreto.net.

Навсякъде е цялостно с боклуци, което прави гледката за минувачите изключително отблъскваща. Туристическият сезон се задава и сходни неподдържани и изоставени места напълно не носят позитиви за града. Неприятната среда добавя и част от събореното паметно заведение в градинката, което от дълго време не действа.

През 2023 - та след 2 – годишно очакване техническото задание за археологическите разкопки на ул. „ Цар Симеон “ във Варна бе в съгласие от Националният институт за културно завещание. Започна планиране за оформление на пространството при находките. Идеята е действителни действия да стартират до края на годината, показа през август 2023 тогавашният кмет Иван Портних. Към днешна дата обаче работа на място не тече.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР