Аргументите за и против безкешовите общества съществуват от известно време,

...
Аргументите за и против безкешовите общества съществуват от известно време,
Коментари Харесай

Страните, в които има най-голяма подкрепа за безкешовите плащания

Аргументите за и срещу безкешовите общества съществуват от известно време, само че рецесията с ковид вдъхна нов живот на дебата на фона на терзанията по отношение на разпространяването на инфекцията посредством банкноти и монети.

В допълнение към това, закриването на от ден на ден банкови офиси и пренасочването на фокуса върху онлайн банкирането прави опцията за изгубването на парите в брой в някои страни по-реална от всеки път.

От са анализирали данни от скорошно изследване на YouGov, с цел да съставят списък със страните, чиито жители показват най-голяма поддръжка за основаването на безкешово общество.

Според разбора, преди всичко се подрежда Индия , където 79% от участвалите в анкетата на YouGov са декларирали, че биха желали да имат безкешово общество в страната.

Втора е Малайзия, където поддръжка показват 65% от интервюираните, а третото място си поделят Обединените Арабски Емирства и Индонезия – с по 63%. Учудващо, високотехнологичният Сингапур  е едвам на пето място с поддръжка измежду 56% от респондентите.

Първа в Европа е Италия, като 52% от жителите на страната считат, че изгубването на парите в брой ще бъде положително развиване за страната. Същият % поддръжка има и във Филипините, а челната десетка се добавя от Тайланд (51%), Тайван (48%), Китай (46%), Хонконг (46%) и Австралия (35%).

Впечатление прави Швеция, която е едвам на 15 мяст о с 24% поддръжка. Скандинавската страна е известна с първокласните си безкешови разплащания, което прави този резултат непредвиден. Същата поддръжка за безкешовото общество се следи и в Съединени американски щати.

На последно място от оценените 17 страни е Франция, където единствено 18% от интервюираните желаят страната им да разчита напълно на електронни форми на заплащане.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР